Mies tutustui tyttöihin Snapchatissa ja haki heidät kotiinsa tai autiotaloihin seksuaalisesti hyväksikäytettäväksi – 5,5 vuotta vankeutta 

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus on tuominnut miehen viiden ja puolen vuoden vankeusrangaistukseen useista lapsiin kohdistuneista seksuaalirikoksista.

Oikeuden mukaan mies tutustui neljään uhriinsa Snapchat-viestisovelluksessa. Tytöt olivat rikosten aikaan 12–14-vuotiaita ja mies oli salannut heiltä oikean ikänsä.

Mies kohdisti uhreihin seksuaalista väkivaltaa kotonaan, autossaan, autiotaloissa ja luonnossa, oikeuden julkisessa selosteessa todetaan. Teot käsittivät useita sukupuoliyhteyksiä. Oikeuden mukaan uhreille oli tarjottu päihteitä, ja joissakin tapauksissa mies kuvasi heitä.

Kahden uhrin tapauksessa mies ajoi käräjäoikeuden mukaan yöaikaan useiden satojen kilometrien päähän ja haki tytöt luokseen.

–  Vahvassa päihtymystilassa olevat asianomistajat oli poliisin toimesta haettu pois vastaajan asunnolta ja toimitettu sairaalaan tutkimuksiin, kun poliisi oli karanneiden lasten vanhempien ilmoituksen perusteella mennyt tarkastamaan (tuomitun) asunnon.

Myönsi osan teoista

Mies tuomittiin kahdesta törkeästä lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä, lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä ja lapsen seksuaalisen hyväksikäytön yrityksestä. Lisäksi hänen syykseen luettiin muun muassa pahoinpitely ja sukupuolisiveellisyyttä loukkaavaan lasta esittävään kuvamateriaaliin liittyviä rikoksia.

Tuomittu myönsi toimineensa syyttäjän kuvaamalla tavalla törkeissä hyväksikäytöissä, mutta katsoi, ettei rikoksia voi pitää törkeinä. Muilta osin mies kiisti teot.

Rikokset tapahtuivat kesäkuun 2019 ja elokuun 2020 välisenä aikana Etelä-Suomessa. Teot alkoivat muutama viikko sen jälkeen kun mies vapautui vankilasta edellistä tuomiotaan suorittamasta. Uusista rikoksista tuomittuun rangaistukseen sisältyy täytäntöön pantu jäännösrangaistus.

Mies määrättiin maksamaan uhreille korvauksia 44  500 euroa. Lisäksi hänet määrättiin menettämään valtiolle neljä tietokonetta, puhelimen ja ulkoisen kovalevyn.

Tuomio on annettu tammikuussa, mutta käräjäoikeus toimitti asiasta julkisen selosteen keskiviikkona.

Lue myös:

    Uusimmat