"Housut pois" on hullaannuttanut oululaiset

Oulun kaupunginteatterin musikaalikomedia Housut pois on noussut hurjaan suosioon jo ennen varsinaista ensi-iltaa.

Ylihuomenna ensi-illassa oleva esitys on loppuunmyyty jo pitkälle tammikuulle. Pääosaan valittu muusikko Aki Louhela tutisee vähän jännityksestä, mutta on rakastanut jokaista minuuttia uudessa aluevaltauksessaan.

Musikaalia on koe-esitetty mm. työttömille.

– Menin kutsuvierasesitykseen, koska työttömät saivat siihen kutsun. Odotukseni eivät olleet kovin korkealla, mutta menin koska muusikko-laulaja Aki Louhela on pääosassa. Esitys oli aivan loistava, en muista milloin olisin nauttinut teatterista näin paljon, kertoo Hannu Lihavainen Aki Louhelan facebook -sivuilla.

 – Tänään on omaisten ilta, huomenna ennakko ja lauantaina sitten ensi-ilta. Kaksi kuukautta on paukutettu täysillä ja olen ihan into piukeana. Tämä on ollut minulle aivan uusi maailma, vuorosanojen opettelu on ollut vain jäävuoren huippu. Mutta kun on sopivasti paalutettu ammattilaisia ympärille, niin hyvin tämä menee. Mieletön henki ja hyvä tiimi, olen innoissani, hehkuttaa Louhela MTV Uutisille.

 Leivän perässä on juostu

 –Tarina kertoo työttömien miesten selviytymistarinan ja onhan aihe ajankohtainen meillä täällä Oulussakin. Eikä se leipä ole ollut helpossa minullakaan, joten aihepiiri on todella tuttu. Näytteleminen ei sen sijaan niinkään. Olen esittänyt Tiernapoikia monena vuotena, mutta tämä on jotain ihan muuta. Päärooli isolla näyttämöllä, huh, huh. En todella tiennyt mihin lähdin, mutta en kadu yhtään, vaikka tässä ei sooloillakaan niin kuin trubaduurikeikoilla. Eikä muusikon ura tähän pääty, vaikka jotkut niin luulevat. Teen keikkoja, uusi sinkku "Rikkauslaulu" julkaistaan loppuvuodesta ja ensi vuonna on tarkoitus tehdä levy.

 –Esityksen valmistelun aikana Oulussakin kuultiin jatkuvasti irtisanomisista, eli ajankohtaista teosta olemme tekemässä. Kuitenkin esitys myös korostaa toivoa: pärjäämistä helpottavat kaveruus ja yhteinen projekti, sanoo puolestaan ohjaaja, teatterinjohtaja Mikko Kouki.

Musikaalissa Oulun kaupunginteatterin laulavien näyttelijöiden rinnalla esiintyy myös muita vierailijoita. Mm. Kwan-yhtyeestä tuttu Tidjân Ba ja Jussi-palkittu Santtu Karvonen.

– Sanoisin, että tämä on nimenomaan miesyleisölle suunnattu. Tässähän kerrotaan jätkien ongelmista ja helppo on ollut samaistua, oma kokemus kulkee mukana pitkin näytelmää. Olen kiitollinen ja nöyrä tästä mahdollisuudesta, olen oppinut niin paljon, herkistyy Louhela MTV Uutisille.

Poikakalenteri duunarihengessä

Lavastuksessa on selkeää elokuvamaisuutta ja asuja suurelle esiintyjäjoukolle on suunniteltu lähes 120. Käsiohjelmaksi on teatterilla kuvattu poikakalenteri. Tyylilajina on sympaattinen mieskomeus - ei liiallinen paljaus. Kalenteri heijastelee mm. miehistä itsetuntoa ja siinä poseerataan rouheassa duunarihengessä.

–Minun kuvani on siinä ensimmäisenä tammikuussa ja taitaa olla eniten vaatetta päälläkin eli ei mitään hätää. Tiesin kyllä miten homma toimii, enkä häkeltynyt kuvaussessioissa. Paljon on tullut tykkäämisiä facebookissa. Olisikohan sillä duunarikuvalla, jossa poseeraan jakoavain kädessä, jo jotain 350 tykkääjää, naureskelee Voice of Finlandistakin tuttu Louhela.

Musikaali pohjautuu menestyselokuvaan The Full Monty vuodelta 1997. Full Monty on brittislangia ja tarkoittaa suomeksi ”kaikki pois”.

– No kaikki otetaan pois ja ei kyllä hirvitä yhtään. Lupaus lunastetaan, mutta kaikkea en kerro, jotain jännitettävää täytyy jättää, naureskelee Louhela.

Lue myös:

    Uusimmat