Mainos

"Horisontti välähti keltaisena, paukahti niin kovaa että talo tärisi" - Näin tulipallon nähneet kommentoivat

Lapissa illansuussa lentäneestä tulipallosta on tehty useita havaintoja. Taivaanvahti -sivustolla valoilmiötä on kommentoitu runsaasti. Juttuun liitetyllä videolla nähdään Johannes Karhulan maastokameran kuvaa YouTubessa.

– Havaitsimme saman taivaalta tippuvan valopallon klo 18.40 ajaessamme Ivalon keskustasta sillan yli Inarin suuntaan. Valopallo valaisi koko joenrannan, näkyi ehkä noin kymmenen sekunnin ajan ja näytti putoavan joen rantaan Ivalon koulun kohdalle tai vähän enemmän sillan suuntaan. Noin kaksi minuuttia myöhemmin kun astuimme ulos autosta, ulkona kuului yhä jylinää, Reeta kirjoittaa.

– Äitini ilmoitti samasta havainnosta. He asuvat Inarin Nellimissä ja siellä oli myös välähtänyt todella kirkkaasti ja paukahtanut niin kovasti että talo oli tärissyt.

Tulipallon lento oli havaittu myös Pellon Sirkkakoskella.

– Näkyi aluksi tähdenlentona, joka kirkastui kirkastumistaan lähestyessään horisonttia. Horisontti välähti keltaisena, mutta jyrähdystä ei kuulunut.

Myös Norjan puolelta on tehty havaintoja.

– Tulipalloa luulin kirkkaaksi hätäraketiksi, joka oli menossa alaspäin, mutta kaverini puhui norjaan Tanaan puhelua ja valo näkyi sielläkin. Ääni kuului ainakin minuutin kaksi jälkeenpäin, Marjo kirjoittaa.

– Näkyi myös Saariselällä ja todellakin oli isoin mitä ikinä nähnyt!

– Näkyi olohuoneen ikkunaan erittäin suurena ja voimakkaana, keltaisena hehkuvana pallona, jossa kirkas keltainen takahuntu. Tuntui kuin se olisi ollut hyvin lähellä, vaikka varmaankin oli kaukana. Suurin tulipallo mitä olen koskaan havainnut, Tuula puolestaan raportoi Muoniosta.  

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.