Eri puolilta Suomea ilmoitettu havaintoja tulipallosta: "Tämä oli todella hieno näky kesken hiihtolenkin"

0:26
Ympäri Suomen nähty tulipallo tallentui kojelautakameraan Helsingissä – "Näkeekö tuollaista uudelleen elämänsä aikana?"

Ursan Taivaanvahti-havaintojärjestelmään on tämän illan aikana tullut suuri määrä ilmoituksia tulipallosta taivaalla.

Havaintoja on kirjattu muun muassa Vantaalta, Orivedeltä, Pielavedeltä, Heinolasta sekä Lappeenrannan Joutsenon alueella.

Näin havaintoaan kuvailee Joutsenosta havainnon lähettänyt:

”Joutsenon kohdalla klo 20.03 erittäin kirkkaanvihreä pallo ilmestyi auton vasemmalta puolelta ja lensi loivassa kaaressa oikealle. Näin ilmiön auton etuikkunasta, ikkunan yläosassa. Tulipallo oli näkyvissä ja liikkeessä n. 5 sekuntia, jonka jälkeen se syttyi kuin palamaan oranssin värisenä hyvin nopeasti leimahtaen. Tämän jälkeen ei ollut mitään näkyvissä. Pimeässä ilmiö näkyi selvästi ja oli hyvin hätkähdyttävä.”

Tässä puolestaan Heinolasta kirjoitettu havainto:

”Ajoin moottoritietä pohjoiseen, kun oikealla etuviistossa näkyi taivaalta tippuva pallo, joka oli kuin tulessa ja mitä alemmas pallo tippui sitä voimakkaammaksi sen palaminen ja "liekit" kävi. Näytti siltä kuin pallo olisi tippunut metsään oikealla puolelle.”

Vantaalla oli niin ikään havaittu sama ilmiö:

”Tämä oli todella hieno näky kesken hiihtolenkin Hakunilan urheilupuistossa. Tulin juuri alikulkutunnelista, kun näin taivaalla käsittääkseni tulipallon. Itse pallo vaikutti vihertävältä ja jälkeen jäi vaalea vana 3 sekunnin ajan. Taivas oli iltahämärän ja yön rajamailla, joten näky oli suorastaan upea. Lentorata voisi olla Kerava-Sipoo -suuntaisesti. En valitettavasti nähnyt ihan loppua, sillä se taittui juuri metsän taakse.”

---

Näitkö kyseisen valoilmiön? Lähetä se meille osoitteeseen uutiset@mtv.fi.

Illan aikana myös MTV Uutisille on tullut lukuisia yhteydenottoja aiheesta. Lukijoidemme havaintoja tulipallosta on tullut muun muassa Turusta, Kuopiosta, Joensuusta sekä Kemiönsaarelta.

"Myös Kuopiossa tänään klo. 20.03 näkyi tulipallo, joka lensi taivaalta ja lento päättyi kotimme viereiseen puistoon. Näimme vain pallon ”loppumatkan”, noin 10metriä."

"Tulipallo näkyi Kemiönsaarella Tjudan kylässä talon ikkunasta koillisessa kello 20.00 jälkeen."

Tulipallo herätti sitä todistaneissa erilaisia tunteita. Eräs kertoi koiransa käyttäytyneen valoilmiön päätteeksi pelokkaasti ja kertoi sosiaalisessa mediassa vitsaillun avaruusaluksen laskeutumisesta. Toisissa käynnissä oleva kriisi Ukrainassa mahdollisesti väritti tunnelmia.

"Tuli outo olo tälläisenä aikana tästä havainnosta", eräs MTV Uutisten lukija luonnehtii tuntojaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja