Mainos

6-vuotias silminnäkijä piirsi Lapin tulipallon: "Valo oli varmasti sinistä" – Katso myös upea video valoilmiöstä

Miia Kärnän kuusivuotias poika näki aitiopaikalta, kun meteori valaisi eilen illalla pohjoisen taivaan.

Tältä tulipallo näytti kameralla ikuistettuna. Katso video:

0:31

Äiti kertoo MTV Uutisille, että koirat havaitsivat tulipallon ensimmäisenä ja alkoivat haukkua kohti ikkunaa. Poika kääntyi katsomaan ulos ja luuli ensin, että pihaan ajoi auto kirkkailla valoilla.

– Poika sanoi, että ikkunasta näkyy sinistä valoa ja sinisiä säteitä. 

Miia-äiti ei itse ollut ikkunan ääressä. Hän meni parvekkeelle katsomaan, ja totesi, ettei ulkona ollut mitään. Sillä hetkellä äidin huomion herätti ainoastaan se, että talon ulkoseinässä oleva liiketunnistinvalo oli syttynyt.

– Juuri, kun tilanne oli rauhoittunut, kuului jyrinää. Se kuulosti vähän samanlaiselta kuin peltikatolta alas tippuva lumi, Miia kertoo.

0:30

Poika oli varma havainnostaan

Hän ei osannut ihmetellä asiaa enempää, koska ei itse valoilmiötä nähnyt. Meteorin ylilento selvisi hetken kuluttua, kun perheenjäseneltä tuli viesti asiasta.

– Minähän olin siinä rauhoitellut jo kaikki, että eihän sillä mitään ole. Kettu varmaan juoksi talon ohi. 

Poika oli varma näkemästään.

– Rupesin siinä kuulostelemaan tarkemmin, että mitä poika näki. Hän sanoi varmana, että oli siellä sininen valo ja sinisiä säteitä. Hän halusi piirtää ja havainnollistaa, miltä se näytti. (Piirrosta voi ihailla jutun pääkuvana.)

Äidin mukaan perheessä luetaan ahkerasti avaruuteen ja tähtiin liittyviä kirjoja. Kaikille oli heti selvää, mitä meteoriitti tarkoittaa.

– Lähinnä on odoteltu mielenkiinnolla, kuinka paljon tuolla on ihmisiä tänään ulkoilemassa ahkerasti ja tutkimassa maastoa, Miia nauraa.

Miia kertoo, että silminnäkijä itse huokasi eilen illalla saunaan mennessään, että "vihdoinkin täällä tapahtuu jotain jännittävää".

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.