Mainos

Hope Hicks nousi mallin kengistä Valkoiseen taloon – irtisanoutumisen syistä monta teoriaa

2:56

Presidentti Donald Trump kutsui irtisanoutumisestaan tänään ilmoittanutta Valkoisen talon viestintäpäällikkö Hope Hicksiä tyttärekseen ja joskus lempinimellä Hopey.

Kun 29-vuotias Hope Hicks ilmoitti erostaan, se hämmästytti monia ja aloitti välittömästi spekulaatiot ja salaliittoteorioiden rakentelut.

Hän on jo neljäs Trumpin hallinnossa työskennellyt viestintäpäällikkö. Hicks nousi tehtävään edeltäjänsä Anthony Scaramuccin saatua potkut viime heinäkuussa. Potkujen syyksi arvellaan muun muassa Scaramuccin roisia kielenkäyttöä.

Malli ja PR-nainen

Connecticutissa 1988 syntynyt entinen viestintäpäällikkö oli poliittisesti kokematon astuessaan Trumpin laivaan ja liityttyään tämän kampanjaan 2015. Hicks opiskeli Southern Methodist Universityssä Louisianan osavaltiossa ja valmistui yliopistosta vuonna 2010.

BBC kertoo, että Hicks on aikaisemmin työskennellyt viestintästrategioita laatineessa toimistossa. Trumpin lähipiiriin hän on kuulunut jo ennen viestintäpäälliköksi tuloaan, sillä presidentin tyttären Ivanka Trumpin muotiyritys oli viestintätoimiston asiakas.

Hicksillä on myös taustaa mallina. Hänen palveluksiaan ovat käyttäneet esimerkiksi muotitalot Ralph Lauren ja Tom Ford. Hicks on esitellyt myös Ivankan vaatteita silloin tällöin. Vuonna 2014 Trump itse poimi Hicksin PR-töihin kiinteistöbisnekseensä.

Valkoisen talon neljäntenä viestintäjohtajana Hicks ei esiintynyt oikeastaan koskaan julkisuudessa eikä antanut haastatteluja.

Presidentti Trump on jo ehtinyt kertoa ikävöivänsä Hicksiä ja tämän työpanosta. Työtoverit ovat kuvanneet häntä todella ahkeraksi ja aikaansaavaksi sekä hienoksi persoonaksi.

Miksi ero?

Hicks itse ei ole avannut lähtönsä syitä kovinkaan paljoa. Hän on sanonut, että saavutti kaiken, mitä halusikin ja on aika mennä eteenpäin.

Yhdysvalloissa on spekuloitu muun muassa sillä, että ero liittyy suhteeseen. The Independent kertoo, että Hicksillä oli suhde entiseen työkaveriinsa, kahden vaimonsa pahoinpitelystä syytettyyn Rob Porteriin.

Toisena syynä pidetään Robert Muellerin johtamaa Venäjä-tutkintaa. Kongressin tiedustelukomitea kuulusteli Hicksiä vain muutama päivä sitten.

Kolmantena mahdollisena syynä on pidetty Trumpin kansliapäällikkö John F. Kellyä. Hänen kerrotaan olevan huonoissa väleissä Trumpin tyttären Ivankan ja tämän miehen Jared Kushnerin kanssa. Hicks taas on heidän ystävänsä.

Lähdetietojen mukaan Kushner ja joukko Valkoisen talon muita avustajia ja neuvonantajia menettivät korkeimman turvaluokituksen viime viikolla. 

Esimerkiksi Chicago Tribune arvioi, että kaikesta huolimatta Hicks olisi kyllästynyt Donald Trumpin tempauksiin, lausuntoihin ja luonteeseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.