"Hölmöltä tuntuu jossitella" – HJK-leirissä ihmeteltiin rankkareita

Helsingin Jalkapalloklubin vierailu Venäjällä oli melkoista vuoristorataa. FK Krasnodar pyöritti Klubista karut lukemat 5-1 (2-1) ja jatkaa siten melkoisella varmuudella Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen viikon kuluttua.

Daniel Örlund sai kaivaa pelivälineen verkosta kahdesti jo ennen kymmenen minuutin täyttymistä. Ensin Juhani Ojala liukui keskityspallon epäonnisesti omiin, ja heti perään Pavel Mamajev iski rankkarista.

HJK pääsi kuitenkin nopeasti hyvin mukaan, ja hieman yllättävällä tavalla. Erfan Zeneli nimittäin pääsi kokeilemaan vartin kohdalla myös pilkulta, mutta laituri täräytti pallon tolppaan.

Paria minuuttia myöhemmin Zeneli kuitenkin kuittasi erheensä tarjoilemalla tarkan kulman, josta vahvan avauspuolikkaan pelannut Ousman Jallow nousi puskemaan kavennuksen.

Kaikki oli taas auki, ja HJK pelasi isäntien kanssa täysin tasapäisesti, kunnes toisella jaksolla tuli toinen musta hetki. Isännät paukuttivat seitsemään minuuttiin kolme maalia ja sammuttivat HJK:n eurounelman.

Jossiteltavaakin jäi. Lopullinen alamäki alkoi, kun erotuomari näki HJK:n onnistujiin lukeutuneen Roni Peiposen rikkoneen kovin kevyen näköisessä tilanteessa. Pilkulta syntyi 3-1.

- Tietysti vähän hölmöltä tuntuu jossitella, kun on hävitty näin paljon, mutta kyllä molemmat vastustajan rankkarit tuntuivat aika ilmaisilta, harmitteli Klubin Toni Kolehmainen

HJK oli matkassa vahvasti varamiehisenä. Riveistä puuttuivat Macoumba Kandji, Demba Savage, Sebastian Sorsa ja Veli Lampi. Lisää harmia koitui parinkymmenen minuutin kohdalla, kun keskikentän avainpelaaja Atomu Tanaka nilkutti sivuun puujalan takia.