Hollywoodin riitaisin ex-pari Johnny Depp ja Amber Heard palaavat jälleen oikeuteen

Ex-aviopari Johnny Depp ja Amber Heard jatkavat silmitöntä vihanpitoaan – tämä monimutkaisesta kiistasta tiedetään 7:18
Ex-aviopari Johnny Depp ja Amber Heard jatkavat silmitöntä vihanpitoaan – tämä monimutkaisesta kiistasta tiedettiin ennen oikeudenkäyntiä The Sunia vastaan

Johnny Depp haastoi ex-vaimonsa Amber Heardin oikeuteen kunnianloukkauksesta. 

Yhdysvaltalaisnäyttelijät Johnny Depp ja Amber Heard kohtaavat toisensa jälleen kerran virginialaisessa oikeudessa maanantaina 11. huhtikuuta. Depp haastoi ex-vaimonsa Heardin oikeuteen kunnianloukkauksesta 50 miljoonasta dollarista vuonna 2018 julkaistusta kirjoituksesta. Vaikka Deppiä ei mainittu Heardin kirjoittamassa tekstissä nimeltä, syyttää näyttelijä joutuneensa tämän johdosta ex-vaimonsa julkisen herjauksen kohteeksi.  

Tapauksen todistajien joukossa ovat pariskunnan itsensä lisäksi muun muassa liikemies Elon Musk sekä näyttelijä James Franco, jotka tapailivat aikoinaan Heardia tahoillaan.

Haasteen keskiössä on Heardin kirjoittama teksti, jossa hän kertoi olevansa seksuaalisen väkivallan uhri. Kirjoitus julkaistiin Washington Post -lehdessä. Deppin mukaan kyseinen teksti tuhosi hänen maineensa sekä uransa, sillä sen perusteella tehtiin vahva oletus siitä, että Heard puhui kokemuksistaan hänen ja Deppin viisi vuotta kestäneen parisuhteen ajalta. Heard ja Depp olivat naimisissa vuosina 2015-2017.

Hieman ennen kyseisen tekstin julkaisua vuonna 2018 Disney ilmoitti, ettei Depp tule enää olemaan osa Pirates of the Caribbean -elokuvien tuotantoa. Sen jälkeen, kun Depp hävisi oikeudenkäynnin brittimedia The Sunia vastaan vuonna 2020 hänet irtisanottiin Ihmeotukset-elokuvien tuotannosta. 

Maanantaina alkavan oikeudenkäynnin odotetaan kestävän kuusi viikkoa. Sekä Depp että Heard ovat kumpikin esittäneet runsaasti väitteitä hyväksikäytöstä ja kaltoinkohtelusta, jota he kertomansa mukaan kumpikin kokivat parisuhteensa aikana toisiltaan. 

Heard on väittänyt Deppin olleen aina parisuhteen aggressiivinen osapuoli, ja hänen mukaansa hän oli riitatilanteissa itse fyysinen ainoastaan puolustaessaan itseään. Depp on taas kutsunut Heardia "sosiopaattiseksi ex-vaimokseen", joka turmeli heidän avioliittonsa. Kummankin osapuolen odotetaan todistavan jälleen oikeudenkäynnissä. 

Lauantaina 9. huhtikuuta Heard julkaisi Instagram-tilillään päivityksen jossa hän kertoi pitävänsä taukoa sosiaalisesta mediasta oikeudenkäynnin ajan.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Rakkauteni Johnnya kohtaan ei ole koskaan hävinnyt ja minulle tuottaa suurta tuskaa käydä läpi yhteistä elämäämme menneisyydestä koko maailman katseiden alla, Heard muun muassa kirjoitti päivityksensä yhteyteen. 

Oikeudessa tullaan kuulemaan todennäköisesti myös muun muassa kahta losangelesilaista poliisia, jotka vastasivat vuonna 2016 hälytykseen, joka aiheutui Deppin ja Heardin välisestä riidasta ex-parin silloisesta yhteisestä kodista. Lähteiden mukaan oikeudenkäynnissä tullaan myös luultavasti näkemään yhä enemmän kuvamateriaalia, videoita ja dokumentteja sekä kuulemaan äänitteitä kuin oikeudenkäynnissä The Sunin ja Deppin välillä. Todistajina kuullaan myös odotettavasti lääkäreitä sekä psykiatreja. 

Lue myös:

    Uusimmat