Erikoinen tilanne yllätti oikeussalissa – Johnny Depp ja asianajaja repesivät täysin kun puheeksi otettiin Disney ja miljoona alpakkaa

Ex-pari Johnny Deppin ja Amber Heardin oikeudenkäynti puhuttaa – viihdetoimittajamme tiivistää tuoreimmat käänteet 4:25
Ex-pari Johnny Deppin ja Amber Heardin oikeudenkäynti puhuttaa – näin tapauksen käsittely on edennyt

Johnny Depp ja hänen asianajajansa Camille Vasquez eivät peitelleet huvitustaan Disneyn johtohenkilön Tina Newmanin todistajanlausunnon aikana kunnianloukkausoikeudenkäynnissä.

Kunnianloukkausoikeudenkäynti ex-pari Johnny Deppin ja Amber Heardin välillä jatkuu yhä Yhdysvalloissa. Depp haastoi ex-vaimonsa Heardin oikeuteen kunnianloukkauksesta vuonna 2019 johtuen Heardin kirjoittamasta mielipideartikkelista, joka julkaistiin Washington Post -lehdessä vuonna 2018.

Tekstissä Heard kirjoitti olevansa perheväkivallan uhri. Deppiä ei mainittu tekstissä nimeltä, mutta näyttelijä katsoo sen olevan syynä siihen, että hän on menettänyt runsaasti töitään näyttelijänä ja näin ollen kokenut valtavia taloudellisia menetyksiä. 

Torstaina 19. toukokuuta oikeudenkäynnissä nähtiin Disneyn johtohenkilön Tina Newmanin aikaisemmin nauhoitettu todistajanlausunto, jossa tätä kuulusteltiin siitä, voisiko Disney palkata Deppin vielä mahdolliseen kuudenteen Pirates of the Caribbean -elokuvien jatko-osaan. Depp on näytellyt elokuvasaagan aiemmissa osissa merirosvo Jack Sparrow'ta, mikä on yksi näyttelijän kaikkien aikojen suosituimmista rooleista. 

Heardin asianajaja tiedusteli Newmanilta aluksi, oliko tämä tietoinen siitä, harkitaanko Deppiä osaksi kuudetta Pirates of the Caribbean -elokuvaa. Newman vastasi kysymykseen kertoen, ettei hän ole asiasta tietoinen eikä asia varsinaisesti kuulu hänen työnkuvaansa. 

– Onko Disney tietoinen herra Deppin todistaneen valan alla, ettei hän ottaisi vastaan uutta Pirates of the Caribbean -roolia vaikka hänelle maksettaisiin siitä 300 miljoonaa dollaria ja miljoona alpakkaa, asianajaja jatkoi tiedustelua. 

Newman vastasi kysymykseen jälleen kieltävästi. Asianajaja jatkoi puolestaan tiedustelemalla, voisiko Disney harkita maksavansa roolista Deppille 300 miljoonaa dollaria ja miljoona alpakkaa, ja Newman vastasi jälleen kieltävästi. 

Todistajanlausunto sai puolestaan Deppin tiimissä aikaan erittäin huvittuneita reaktioita. Sekä näyttelijä itse että hänen asianajajansa Camille Vasquez nauroivat tilanteelle avoimesti oikeussalissa. 

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Depp vaatii oikeudenkäynnin myötä ex-vaimoltaan Heardilta 50 miljoonaa dollaria korvauksia. Ex-pari tapasi aloitti seurustelun vuoden 2012 tienoilla ja he olivat naimisissa vuosina 2015-2017. Kumpikin osapuoli on syyttänyt toisiaan väkivaltaisesta käytöksestä, manipulaatiosta sekä hyväksikäytöstä. Ainakin osaan tapahtumista ovat kuuluneet syytösten mukaan alkoholi sekä erilaiset huumeet. 

Myöhemmin käsittelyyn puolestaan tulee Heardin vastahaaste Deppia kohtaan. Heard on haastanut Deppin oikeuteen 100 miljoonasta dollarista, väittäen hänen mustamaalanneen tätä kun Deppin lakitiimi viittasi Heardin väitteiden olleen "väärennöksiä" sekä "seksuaalisen väkivallan huijauksia".

Heardin lakitiimi yritti alunperin saada Deppin kunnianloukkaussyytteen nurin sen jälkeen, kun Depp hävisi brittioikeudessa The Sunia vastaan. Tuomari kuitenkin hylkäsi hakemuksen perustaen päätöksensä siihen, että Ison-Britannian ja Yhdysvaltojen lait koskien kunnianloukkausta ovat eriävät sekä painottaen sitä, ettei Heard ollut vastaajana oikeudenkäynnissä The Sunin ja Deppin välillä. 

Lähde: Independent

Lue myös:

    Uusimmat