Hollywoodin ovet avannut Jasper Pääkkönen kertoo kasvavasta kansainvälisestä huomiosta: "Sen voi muodostaa itse itselleen ongelmaksi"

Jasper Pääkkönen kertoo työskentelystä Spike Leen kanssa 3:45

Spike Leen uutuuselokuvaa tähdittävä Jasper Pääkkönen on muun muassa Etelä-Amerikassa suuri tähti. 

VIDEO: Jasper Pääkkönen kertoo työskentelystä Spike Leen kanssa

Näyttelijä Jasper Pääkkönen nähdään tulevana kesänä yhdysvaltalaisohjaaja Spike Leen uutuuselokuvassa BlacKkKlansman. Elokuvassa Pääkkönen näyttelee todellisten maailmanluokan tähtien, kuten Adam Driverin sekä John David Washingtonin rinnalla. 

37-vuotias Pääkkönen on kerännyt itsekin jo kansainvälistä mainetta roolityöllään Viikingit​​​​​​​-televisiosarjassa. Ohjelman suuren suosion myötä Pääkkönen kertoo kohdanneensa sen myötä toisinaan yllättäviä tilanteita matkoillaan, erityisesti Etelä-Amerikassa.  

– Melkein heti, kun astuu lentokoneesta kentälle, alkaa nimmareiden ja yhteiskuvien pyyteleminen, mitä ei oikeastaan missään muualla, edes Suomessa niinkään tapahdu.

Suomalaisena tilanteet tuntuvat toisinaan Pääkkösen mukaan hämmentäviltä, mutta hän ei tee asiasta itselleen ongelmaa. Parikymmentä vuotta kameran edessä töitä tehnyt mies on jo tottunut huomioon. 

– Siihen voi tällä alalla suhtautua monella eri tapaa. Sen voi antaa häiritä tai sen voi muodostaa itse itselleen ongelmaksi tai jonkinlaiseksi häiriötekijäksi. 

Pääkkönen itse haluaa suhtautua kaikkeen elämässään, myös julkisuuteen, omien sanojensa mukaan terveen välinpitämättömästi. Jos joku ilahtuu siitä, että saa yhteiskuvan näyttelijän kanssa, hän hymyilee ja poseeraa kuvalle mielellään. 

– Sillä ei ole kuitenkaan loppujen lopuksi merkitystä kenenkään elämässä, tunnistaako joku kadulla. Mitään muuta merkitystä kuin se, että jos jonkun tuntemattoman kanssa ottaa yhteiskuvan ja näkee kuinka onnelliseksi hän hetkellisesti siitä tulee. 

Lue myös:

    Uusimmat