Jasper Pääkkönen odottaa päätöstä kansainvälisen uutuussarjan kohtalosta: "Kalenteri on pitänyt pitää auki sitä ennakoiden"

10:46
Uutta Remes-elokuvaa tähdittävät Suomen puhutuimmat näyttelijät – Jasper Pääkkönen kertoo suuren luokan elokuvaprojektista

Hollywoodissa uraa luova Jasper Pääkkönen nähdään pitkästä aikaa suuressa suomalaistuotannossa näyttelijän tähdittäessä Antti J. Jokisen uutta Omerta-suurelokuvatuotantoa.

Ohjaaja Antti J. Jokinen alkaa pian työstää uutta suurelokuvaprojektiaan, kirjailija Ilkka Remeksen menestysromaaniin 6/12 perustuvaa Omerta-elokuvasarjaa. 

Kaksiosaisessa toimintatuotannossa pääosaa tulee esittämään Jasper Pääkkönen, joka on alkanut luoda menestyksekästä uraa Hollywoodissa. Pääkkönen on viimeisen muutaman vuoden aikana tehnyt suurimman osan töistään ulkomailla, muutaman jakson mittaista vierailuaan Salatut elämät -sarjan spinoffissa Pihlajasadussa lukuunottamatta. Jokisen massiiviseen elokuvaprojektiin Pääkkönen lähti mielellään.

– Helsinkin ja Suomi on mun koti, eikä se siitä tule miksikään muuttumaan.

Vaikka Pääkkösen työt ovat pitkälti sijoittuneet ulkomaille viime aikoina, ei se näyttelijän mukaan kuitenkaan tarkoita sitä, etteikö hän mielellään tekisi töitä myös Suomessa. 

– Nyt tarjoutui oiva tilaisuus tulla tekemään töitä takaisin Suomeen. 

Omerta-elokuvasarjan kuvaukset alkavat Pääkkösen mukaan todennäköisesti vuoden 2020 syksyn tienoilla. Elokuvan merkittävät tapahtumat sijoittuvat muun muassa Suomen itsenäisyyspäivän tienoille Helsinkiin, joten kuvauksiin tarvitaan myös muun muassa tähän sopivat säät ja kuvausolosuhteet. 

Ilkka Remeksen teos on Pääkköselle entuudestaan tuttu ja näyttelijä kertookin aikoinaan kirjan luettuaan pohtineensa miksei siitä tehdä elokuvaa. 

– Remeksen tapa kuljettaa tarinaa on todella elokuvallinen, mutta aikoinaan varmaan tilanne oli se, että Remeksen kaltaiset suuret, toimintaa sisältävät tarinat olivat ehkä budjetiltaan liian isoja kääntyäkseen suomalaiseksi elokuvafilmatisoinniksi. 

Pääkkösen mukaan tässä elokuvatuotannossa on kuitenkin kasassa kaikki ainekset siihen, että siitä voisi tulla kansainvälinen läpimurto. Suomalainen elokuva- sekä televisiotuotanto on pikkuhiljaa noteerattu maailmalla, ja Pääkkösen mukaan Jokisen Omerta-projekti saattaa lyödä hyvinkin läpi. 

Kansainvälinen ura etenee

Pääkkönen on viime vuosina nähty suurissa kansainvälisissä tuotannoissa, kuten HBO:n menestyssarjassa Viikingit sekä yhdysvaltalaisohjaaja Spike Leen vuonna 2018 ensi-iltansa saaneessa elokuvassa BlackKklansman. Pääkkönen kertoo, ettei kansainvälinen menestys ole toistaiseksi luonut paineita hänen työhönsä. 

– Enpä ole tullut ajatelleeksi asiaa noin päin. Ei se oikeastaan paineita tuo lainkaan. Tietysti hankkeiden koon kasvaessa ja yleisön kasvaessa suuremmaksi ja kansainvälisemmäksi, niin kyllähän se lisävastuuta tuo tietysti. Vai tuoko? Pääkkönen pohdiskelee.

– Ehkä se on samalla tavalla, loppujen lopuksi kun kamera käy, niin se on ihan samaa työtä, tehdään sitten Suomessa tai Jenkeissä tai jossain muualla. Kieli vaan vaihtuu.  

Tällä hetkellä Pääkkösen työkalenteri on näyttelijän mukaan melko tyhjänä, sillä hän odottaa päätöstä siitä, toteutuuko Stephen Kingin kirjoihin perustuvan The Dark Tower -televisiosarjan tuotanto. Stephen Hopkinsin ohjaamasta sarjasta on kuvattu yksi pilottijakso ja sitä tähdittävät Pääkkösen lisäksi muun muassa Sam Strike ja Elaine Cassidy.

Päätöstä tuotannon varsinaisesta aloittamisesta odotetaan Amazon-suoratoistopalvelulta ja tiedon tulisi Pääkkösen mukaan tulla aivan näillä hetkillä.

– Tavallaan kalenteri on pitänyt pitää auki sitä päätöstä ennakoiden ja jos päätös on positiivinen, niin sitten aika iso osa ensi vuodesta menee sen sarjan parissa. Ja jos käy niin yllättävästi, että sarjaa ei tehdäkään, niin sitten kalenterini on aika lailla tyhjä siihen asti, että aletaan kuvata tätä elokuvaa. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja