Holly osoittaa, kuinka helposti someotokset voi muuttaa "täydellisiksi" – tunnistaisitko näistä kuvista edes samaksi naiseksi?

Näin julkaiset kuvan Instagramissa 1:30
KATSO MYÖS: Näin julkaiset kuvan Instagramissa.

Jälleen yksi muistutus siitä, miksei sosiaalisen median täydellisistä kuvista kannata tuntea paineita.

Meikkitaiteilija Holly Cockerill jakaa Instagram-tilillään säännöllisesti osoituksia siitä, kuinka helppoa ihmisen ulkonäköä on muokata somekuviin.

Hiljattain Holly jakoi hurjasti huomiota saaneen kuvasarjan, joissa vahvasti editoitut kuvat on asetettu todellisten otoksien viereen, uutisoi muun muassa Liverpool Echo.

Oikealla puolella olevista editoiduista kuvista Hollya on suorastaan mahdotonta tunnistaa.

Siirry kuvasta seuraavaan kuvan nuolinäppäimestä. Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne täältä.

"En odottanut tuota"

Kuvilla on liki 30 000 tykkäystä, ja kommentoijat ovat kiitelleet naisen rehellisyyttä. Erityisesti kuvasarjan toinen muokattu otos ällistyttää Hollya itseään.

– En kestä tuota toista kuvaa. Halusin nähdä, voisinko jotenkin pelastaa sen, enkä uskonut sen olevan mahdollista. Luoja, en odottanut tuota, Holly kirjoitti julkaisunsa saatteessa.

Nainen kertoo olevansa edelleen äimistynyt siitä, kuinka paljon kuvia voi muuttaa, jotta niistä tulee "täydellisiä" ja yhteiskunnan näkemyksen mukaan kauniita.

– Kaikille tytöille, joista tuntuu, että teidän täytyy tehdä näin, ei teidän tarvitse. Mitä vähemmän vertailette itseänne muihin, sitä onnellisempia olette. Instagram on vain kilpailu siitä, kuka näyttää näteimmältä, kenen vartalo on seksikkäämpi, kuka saa enemmän tykkäyksiä, ja se ajaa nuoret tytöt käyttämään tällaisia sovelluksia sen saavuttaakseen. Ainoa syy, jonka vuoksi vihaan tätä sovellusta, Holly kirjoittaa.

Hollyn muistutukselle on tarvetta. Esimerkiksi Doven teettämän kyselyn mukaan 85 prosenttia 10–13-vuotiaista suomalaistytöistä lisää filttereillä kuviin elementtejä. Lisäksi kyselyn mukaan 40 prosenttia 10–13-vuotiaista silottaa kasvojensa ihoa somekuvia varten, ja 37 prosenttia suurentaa silmiään.

Julkaisun saatua runsaasti huomiota, Holly julkaisi myös toisen kuvasarjan. Saatetekstissään Holly kertoo, että kuvien muokkaamiseen siihen tarkoitetulla sovelluksella meni 10 minuuttia.

Siirry kuvasta seuraavaan kuvan nuolinäppäimestä. Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne täältä.

Näin kauneussuodattimet toimivat Instagramissa:

Näin kauneussuodattimet toimivat Instagramissa – Katso video! 3:00
Näin kauneusfilttereillä muokataan kuvia.

Lue myös:

    Uusimmat