Hollantilaismies etsi suomalaista ystäväänsä yli 60 vuoden takaa – Leenan mysteeri ratkesi viimein: "Tarina sai surullisemman lopun kuin toivoin"

Hollantilaismies lähestyi Päiviä saadakseen suomalaisilta apua vuosikymmenien mysteeriin 0:20

Hollantilainen Frans Damen vieraili viime joulukuussa Brysselin joulumarkkinoilla, jossa Suomi oli tällä kertaa kutsuvierasmaana. Jouluostosten sijaan Damenilla oli toinen syy suunnata Suomen torialueelle: häntä vuosikausia askarruttanut kysymys.

Damen etsi torilta käsiinsä suomalaisen, tässä tapauksessa Päivi Tiaisen, joka oli paikalla Kalevala Spiritin tehtävissä.

– Hän lähestyi minua ja kysyi olenko suomalainen. Hän esitteli itsensä ja sanoi, että hänellä oli suomalainen nainen kirjeenvaihtotoverina vuosien 1956-1957 maissa. Hän kertoi, että hän on siitä lähtien muistanut ulkoa ystävänsä osoitteen. Frans totesi haluavansa löytää tämän naisen, jos se on vain mahdollista, Tiainen kertoi kohtaamisesta MTV Uutisille noin kuukausi sitten.

Tiainen luonnehti tuolloin tapaamistaan hollantilaisen herrasmiehen kanssa todella liikuttavaksi. Lue koko juttu täältä.

Mysteeri ratkesi viimein

Tiainen julkaisi tuolloin Facebookissa kirjoituksen, jolla hän etsi hollantilaismiehen kaipaamaa kirjeystävää, Linda Lindroosia. Postaus keräsi yli 6 000 jakoa ja useat suomalaiset halusivat auttaa Tiaista löytämään Damenin ystävän.

Kului jonkin aikaa, kunnes Tiainen sai vinkin, jonka avulla naisen oikeaksi etunimeksi paljastui Lindan sijaan Leena. Vinkin antoi Lindroosin entinen naapuri.

Tiainen kertoo yrittäneensä pitkään löytää Leena Lindroosia maistraatin tiedoista, osoiterekistereistä ja useista Facebook-ryhmistä tuloksetta. Lopulta nokialaisten Facebook-ryhmästä tärppäsi.

Useat Lindroosin tunteneet pystyivät vahvistamaan Tiaiselle, että nainen muutti taannoin Nokialta Ruotsiin. Elossa hän ei kuitenkaan enää ole. Lindroos sairastui syöpään ja kuoli yli 15 vuotta sitten.

– Tarina sai siis surullisemman lopun kuin toivoin, mutta sellaista tämä elämä joskus on. Kiitos kaikille teille tuhansille postauksen jakaneille ja lämmin kiitos näille ystävällisille henkilöille, jotka laittoivat minulle tietoa Leenan elämästä, Tiainen kirjoittaa nyt Facebookissa.

Lue myös:

    Uusimmat