Hollantilaismies lähestyi Päiviä saadakseen suomalaisilta apua vuosikymmenien mysteeriin – päivityksestä räjähti todellinen somehitti

Hollantilaismies lähestyi Päiviä saadakseen suomalaisilta apua vuosikymmenien mysteeriin 0:20

Brysselissä tapahtui pari päivää sitten hollantilaisen miehen ja suomalaisen naisen kohtaaminen, jonka nostattamista mainingeista syntyi todellinen somehitti.

Brysselissä on käynnissä suuret joulumarkkinat, jossa Suomi on ollut tällä kertaa kutsuvierasmaana. Suomen torialueelle saapui hollantilainen Frans Damen, joka kaipasi suomalaisilta apua vuosikymmeniä askarruttaneeseen asiaan.

Hän käveli torilla Kalevala Spiritin tehtävissä toimineen Päivi Tiaisen luo.

– Hän lähestyi minua ja kysyi olenko suomalainen. Hän esitteli itsensä ja sanoi, että hänellä oli suomalainen nainen kirjeenvaihtotoverina vuosien 1956-1957 maissa. Hän kertoi, että hän on siitä lähtien muistanut ulkoa ystävänsä osoitteen. Frans totesi haluavansa löytää tämän naisen, jos se on vain mahdollista, Tiainen kertoo MTV Uutisille.

Tiainen luonnehtii tapaamistaan hollantilaisen herrasmiehen kanssa todella liikuttavaksi.

– He olivat vain kirjoitelleet, kuten siihen aikaan oli tapana. Asia oli jäänyt jotenkin vaivaamaan Fransia ja nyt hän halusi löytää ystävänsä 60 vuoden jälkeen. Lupasin auttaa häntä niin paljon kuin pystyn.

Etsintäilmoituksesta hitti


Tiainen julkaisi Facebook-tilillään etsintäilmoituksen kirjeenvaihtokaverin löytämiseksi. Aiheessa on ollut selvästi jotain sellaista, joka on herättänyt kiinnostuksen sosiaalisessa mediassa. Kyseistä päivitystä on jaettu lyhyessä ajat suuret määrät mm. monissa eri keskusteluryhmissä. Päivitykseen on kirjoitettu satoja kommentteja.

– Olen ollut todella yllättynyt siitä. Vuorokaudessa päivitykseen tuli yli tuhat jakoa. On vaikea edes ymmärtää, että näin voi käydä, Tiainen hämmästelee.

Toistaiseksi Tiainen ei ole kuitenkaan saanut tietoa, että Fransin etsimä ystävä vuosikymmenten takaa olisi löytynyt. Facebookissa etsintä käy kuitenkin nyt kuumana, joten toivoa on.

Lue myös:

    Uusimmat