Mainos

Syntymänsä jälkeen adoptoitu yhdysvaltalainen Andy sai viimein suomalaisäitinsä selville – elivät tietämättään samassa kaupungissa

Vanhempiaan DNA-testien avulla etsinyt yhdysvaltalainen Andy Sorenson sai viimein selville suomalaisen äitinsä henkilöllisyyden. Sorenson adoptoitiin Yhdysvaltoihin 1960-luvun alussa, ja aikuisiällä ryhtyi selvittämään biologisia sukulaisiaan. Työssä käytettiin DNA-testien lisäksi perinteistä sukututkimusta ja adoptiotoimiston antamia taustatietoja.

MTV Uutiset kertoi Andyn sukulaisten etsinnästä lähes vuosi sitten.

Viimein työ tuotti hedelmää, sillä hänen äidikseen selvisi Pohjois-Satakunnasta kotoisin olut Anna-Liisa Koskinen. Tämä oli kuitenkin menehtynyt vuonna 2010, joten jälleennäkeminen jäi kokematta.

Yllätys oli, että Koskinen oli elänyt pojan syntymän jälkeen Yhdysvalloissa koko elämänsä. Äiti ja poika olivat jopa samassa kaupungissa muutaman vuoden ajan – tietämättä toisistaan.

Äidin veljistä kuitenkin kaksi on yhä elossa, kuten myös Andyn serkut. Anna-Liisa ei ollut koskaan puhunut lapsestaan, mutta tämän veljet vaimoineen ovat Sorensonin tiedotteen mukaan epäilleet asiaa. Nyt Andy on päässyt tutustumaan uusiin sukulaisiinsa verkon välityksellä, ja hänet on toivotettu tervetulleeksi mukaan sukuun.

– Olen lapsesta saakka tiennyt olevani adoptoitu, mutten arvannut, että joskus tosiaan löytäisin sukuani. On ollut hienoa tutustua suomalaisiin sukulaisiini. Toivon jonain päivänä tapaavani heidät joko Suomessa tai täällä Floridassa, hän kertoo tiedotteessa.

Andyn isä ei ole tutkimuksissa vielä selvinnyt. Adoptiotoimiston tiedoissa hänen kerrottiin olevan 38-vuotias, 183 senttimetriä pitkä maanviljelijä, jolla oli ruskeat silmät ja hiukset. Tutkimuksissa mahdollinen isäehdokas on kuitenkin selvinnyt. Mies on jo edesmennyt, mutta eräs hänen sukulaisensa harkitsee DNA-testin tekemistä mahdollisen isyyden selvittämiseksi.

Andyn sukutaustaa selvitetään yhä ahkerasti. He toivovatkin kaikkia vinkkejä Anna-Liisan vaiheista 1960-luvun alusta. Niitä voi antaa esimerkiksi Andyn etsintää varten perustetun Facebook-sivun kautta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.