Mainos

Hollanti syytti Suomen ja Kreikan sopua laittomaksi - paineet kasvavat

Kiista Suomen ja Kreikan vakaussopimuksista jatkuu. Hollanti syytti tänään sopimusta laittomaksi. Kansainvälinen luottoluokitusyhtiö Moody`s varoittaa, että muut euromaat hylkäävät Suomen ja Kreikan välisen vakuussopimuksen.

Moody`sin mukaan vakuussopimus voisi laskea Kreikan ja muiden ongelmamaiden luottoluokitusta entisestään ja heikentää euron vakautta.

Suomalaisasiantuntija, Ulkopoliittisen instituutin johtaja Teija Tiilikainen on samoilla linjoilla.

– Viimeviikkoisista puheenvuoroista päätellen, asia näyttää olevan vielä auki, kun kritiikkiä on tullut monista jäsenmaista.

Tiilikaisen mukaan Suomi ja Kreikka eivät voi päättää asiasta kahdestaan. Esimerkiksi Itävalta, Slovenia, Slovakia, Hollanti ja Viro ovat liikkeellä omine vaatimuksineen.

Avainkysymys on yhä siis, miten pitkälle muut euromaat Suomen vaatimuksia ymmärtävät. Erilaisista malleista neuvotellaan parhaillaan, eikä valtiovarainministeri halunnut niitä tänään kommentoida.

Katainen: Vakuuksista pidetään kiinni

Pääministeri Jyrki Katainen sanoo, että Suomi ei ole mukana Kreikalle kaavaillussa tukipaketissa, jos vakuudet eivät toteudu.

Katainen toteaa ymmärtävänsä kuitenkin, että Suomen neuvottelema sopimus on kasvattanut poliittista painetta muissa euromaissa, vaikka Suomi ei sitä haluakaan.

– Se varmaan kasvattaa poliittisia paineita monen maan kohdalla. Me emme tietysti tämmöistä halua. Tämä on poliittinen realiteetti Suomessa.

– Me olemme tehneet hallituksessa sopimuksen tästä vakuusvaatimuksesta rajataksemme omia vastuitamme. Se on myös edellytys, että me olemme mukana mahdollisissa tukiratkaisuissa ja haluamme olla niissä mukana.

(MTV3)

Katso Timo Haapalan juttu (Seitsemän uutiset 22.8.2011)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.