Mainos

Hoivayritys kiistää vanhusten huonot hoito-olot – syyttää työntekijöitään laiminlyönneistä

Kyseenalaisista irtisanomisista syytetty terveysalan yritys Pihlajalinna kirjoittaa vastineessaan etteivät työntekijöiden väitteet vanhusten hoito-oloista pidä paikkaansa. 

Pihlajalinnan pyörittämän tamperelaisen hoivakodin Pappilanpuiston ja sen työntekijöiden riidassa on kyse hoitajien ammattiliitto SuPerille tekemästä valituksesta. Hoitajat väittävät, että töitä ei Pappilanpuistossa pysty tekemään kunnolla jatkuvan alimiehityksen takia.

He sanovat uupuvansa ja kokevat, että vanhusten hoitaminen kärsii tilanteesta pahasti. Pappilanpuistossa tehtiin tarkistus, jossa SuPerin mukaan selvisi, että yksikkö ei täytä lupaehtoja. 

SuPer sanoo, että asian esille nostaneet hoitajat saivat potkut tarkistuksen jälkeen. 

Pihlajalinna kiistää vastineessaan laiminlyönnit. 

Hoivayrityksen mukaan sen henkilöstömitoitus on ollut koko ajan korkeampi, minkä Tampereen kaupunki tarjouskilpailussa hyväksyi. 

Hoivayksikön ongelmista uutisoi ensimmäisenä Yle

Työnantajan ja työntekijöiden välillä riitaa

Pihjalinna myöntää ongelmat työnantajan ja henkilökunnan väleissä. Yritys syyttää henkilöstöään useista laiminlyönneistä, ja useita työsuhteita päätettiin vuonna 2015. Myös sairauspoissaoloja on ollut paljon. 

Pihlajalinnan koko vastineen voit lukea kokonaan tästä

Lisäksi Pihlajalinna on tehnyt poliisille tutkintapyynnön merkittävistä määristä astioita ja liinavaatteita, jotka ovat kateissa Pappilanpuistossa. Lisäksi hoivakodissa ihmetellään elintarvikkeiden suurta kulutusta. 

SuPer on riitauttanut irtisanomiset. Liiton ammattiasiain päällikkö Kristiina Lamberg kommentoi Ylelle, että Pihlajalinnan tilanne on laajempi esimerkki vanhustenhoidon surkeasta tilanteesta. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.