Mainos

Attendon hoivakodin johtaja vaati pitkään lisää hoitajia, sai potkut viranomaisten tarkastuksen jälkeen – "Viikonloput olivat kauheimmat"

2:16
Attendo irtisanoi hoivakodin johtajan Joroisissa.

Attendo irtisanoi Joroisissa toimivan hoivakoti Jalavan johtajan viime viikolla viranomaistarkastusten jälkeen. Johtaja oli vaatinut pitkään lisää työvoimaa. Tehy aikoo riitauttaa irtisanomisen.

Hoivakoti Jalava on vasta vajaan vuoden toiminut yksikkö. Hoivakotiin tehtiin helmikuun alussa useita tarkastuskäyntejä, joissa todettiin runsaasti puutteita henkilöstömäärässä ja toiminnassa.

Tilanne johti siihen, että Attendo irtisanoi yksikköä johtaneen Virpi Montosen ja syyttää johtajaa potilasturvallisuuden vaarantamisesta. Juuri siitä mistä Montonen sanoo jatkuvasti raportoineen työnantajalleen.

Montosen mukaan hän viesti työnantajalle kuukausien ajan henkilökunnan puutteesta. Koulutettua hoitohenkilöstöä oli vaikea saada ja lopulta rekrytointi meni täysin umpisolmuun.

– Siihen ei vaan saanut vastetta. Apua mitä, jatkuvasti yksikköön pyysin, ei annettu Sairaanhoitajia olisi ollut erittäin ammattitaitoisia saatavilla, mutta niitä minä en saanut palkata.

"Viikonloput olivat ne kauheimmat"

Jalavan arjessa henkilöstöpula näkyi Montosen mukaan päivittäin.

– Laadusta emme voi valitettavasti puhua tässä hoidossa ja varsinkin viikonloput olivat ne kaikkein kauheimmat.

Hoivakodissa on 50 paikkaa, mutta asukkaita alle puolet siitä. Heikko tulos lienee yksi syy Attendon vetämään tiukkaan linjaan. Kun Montonen pyysi lisää käsiä, työnantaja vaati vähentämään entisiäkin.

– Kyllä siellä sitä vähennystarvetta oli esimiesteni mukaan useassa eri ammattiryhmässä.

Vaadittiin tekemään hoitotyötä

Jalavakodin toimiluvassa ja Varkauden kaupungin kanssa tehdyssä sopimuksessa johtajan työpanos on määrätty kokonaan hallintoon. Attendo vaati Montosen tekemään ongelmien keskellä puolet sairaanhoitajan työtä. Tämä on ammattiliitto Tehyn mukaan täysin poikkeuksellista.

– Jos minä olisi tehnyt sairaanhoitajan työn niin hyvin kuin se vaatii, niin olisin ollut silloin päivät sairaanhoitajana ja yöllä sitten hoitanut nämä hallinnon tehtävät, mitkä minulle myöskin kuuluivat.

Montonen kokee joutuneensa syntipukiksi. Ammattiliitto Tehy riitauttaa irtisanomisen. 

Attendo ei tänään halunnut kommentoida yksittäisen henkilön työsuhteeseen liittyviä asioita. Yhtiö korostaa MTV uutisille, että Joroisissa esille nousseisiin epäkohtiin reagoidaan asian vaatimalla tavalla.

Juttuun lisätty Attendon kommentti klo 20:20.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja