Hoitajien ripeä toiminta esti suuronnettomuuden

Palvelutalon tulipalossa loukkaantui yksi vanhus. Palon epäillään saaneen alkunsa tupakoinnista.

Yksi henkilö on loukkaantunut lievästi yksityisen palvelutalon tulipalossa varhain aamulla Joensuun Kiihtelysvaarassa. Palovammoja saaneen henkilön tila ei ole vakava, mutta hänet vietiin hoidettavaksi paikalliseen keskussairaalaan.

Palohetkellä palvelutalossa oli 16 asukasta, joista osa liikuntarajoitteisia. Vaahteranpihan sairaalan henkilökunta ehti evakuoida tiili- ja puurakenteisesta rakennuksesta 12 asukasta ja läheiseltä paloasemalta nopeasti paikalle ehtineet sammuttajat kolme. Yöhoitajien ripeä toiminta esti palon etenemisen suuronnettomuudeksi.

Palvelukodin omistaa Kiihtelysvaaran vanhustentuki ry.

Tulipalossa tuhoutui palvelutalon neljä asuntoa kokonaan. Lisäksi tuhoutuivat asuntojen ullakkotilat. Muihin huoneistoihin tuli huomattavia savu- ja vesivahinkoja.

Joensuun poliisin tutkimuksissa selvisi, että palo alkoi 70-vuotiaan miehen asunnosta, joka tuhoutui palossa kokonaan. Tutkimusten perusteella poliisi epäilee, että palo sai alkunsa tupakoinnista.

Ei automaattista paloilmoitinta

Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen valmiuspäällikkö Markus Viitaniemen mukaan palvelutalossa ei ollut automaattista paloilmoitinta. Huoneistoissa oli palovaroittimet, joiden hälytykseen muutamat asukkaat havahtuivat.

Pelastustoimet aloittanut hoitaja sen sijaan reagoi ulkoa kuuluneeseen outoon paukkeeseen.

Palokunnan saapuessa paikalle yksi asunto oli ilmiliekeissä. 12 asunnon palvelutalo vaurioitui niin pahoin, että sen asukkaille on järjestettävä majoituspaikka muualta.

- Ensi vaiheessa asukkaat sijoitettiin sairaalaosaan, jonka omistaa Joensuun kaupunki, Viitaniemi kertoi.

Palvelutalon yhteydessä oleva sairaala välttyi vaurioilta muun muassa tehokkaan palo-osastoinnin ansioista. Sairaalassa oli 19 potilasta, mutta heitä ei tarvinnut evakuoida.

Sammutustöihin osallistui kahdeksan pelastusyksikköä ja neljäkymmentä miestä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat