Mainos

Hoitajat odottavat lisärahaa hallitukselta

Työnantaja ja hallitus ovat ilmoittaneet, että lisää rahaa ei ole tulossa.

Hoitajien ammattiliitot odottavat nyt hallitukselta apua hoitajien palkkakiistan ratkaisemiseksi. Tehy-ammattiliiton puheenjohtaja Jaana Laitinen-Pesola (kok.) sanoi tänään, että lisärahaa odotetaan nimenomaan siltä suunnalta.

- Hallituksella olisi mahdollisuus liikkua ja näyttää, että hoitohenkilökuntaa arvostetaan muutenkin kuin juhlapuheissa, Laitinen-Pesola sanoi politiikan toimittajien lounastilaisuudessa.

- Jos kuntatyönantaja on pelannut kaikki pelimerkkinsä, niin hallitus voi ratkaista asian, jos haluaa, lähi- ja perushoitajien Superin puheenjohtaja Juhani Palomäki (kesk.) lisäsi.

Neuvotteluja kunta-alan uusista palkkasopimuksista jatketaan huomenna. Silloin nähtäneen, syntyykö palkkasopu, jossa myös hoitajat ovat mukana. Sovun syntyä on jarruttanut hoitajaliittojen yritys saada omilleen tarjottua suuremmat korotukset. Työnantaja ja hallitus ovat ilmoittaneet, että lisää ei ole tulossa.

Hallitus on tarjonnut osana palkkasopua kunnille 150 miljoonaa euroa lisää vuodessa, millä rahalla maksettaisiin osittain kuntatyönantajan ehdottamaa tasa-arvolisää. Hoitajaliittojen mielestä tätä lisää on ripoteltu liian monille ammattiryhmille.

Laitinen-Pesolan mielestä työnantajan palkkatarjous olisi hoitajien kannalta ollut parempi, jos tasa-arvolisän jaossa olisi näkynyt sekin, että alan palkkaus ei vastaa työn vaativuutta. Nyt tämä hallitusohjelman yksi näkökulma on hänen mukaansa sivuutettu kokonaan.

Laitinen-Pesola ja Palomäki eivät vieläkään suostuneet kertomaan tarkkaa korotustavoitettaan. Heidän mukaansa se ei ole ollut tarpeen, koska keskustelua neuvottelupöydässä on alusta alkaen käyty työnantajan tarjouksen pohjalta.

Kaksikkoa ärsytti se, että muut palkansaajajohtajat ovat arvostelleet julkisesti hoitajien tavoitteita. Palomäen mukaan tällainen puuttuminen toisten asioihin on aivan uusi ilmiö.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.