Hoitajan ensimmäiset videot Ähtärin pandoista uudessa kodissaan – "Lumi tykkää leikkiä vedessä ja läiskytellä"

1:18

Ähtärin eläinpuistoon saapunut pandakaksikko on viettänyt nyt noin viisi päivää karanteenissa. Pandojen hoitaja kertoo, että kaksikko on sopeutunut uuteen kotiinsa yllättävän hyvin.

Pandakaksikko Lumi ja Pyry ovat viettäneet ensimmäiset päivänsä Ähtärin eläinpuiston karanteenissa. Karanteeni kestää noin kuukauden, jonka aikana pandat asuvat eläinpuiston sisätiloissa. Eläintenhoitaja Anna Palmrothin mukaan ensimmäiset päivät ovat sujuneet jopa yllättävän hyvin.

– Uusien eläinten kanssa on aina varauduttava yllätyksiin ja huolehdittava, että sopeutuvatko he uuteen ympäristöön. Pandat ovat sopeutuneet odotettua paremmin, sillä jo toisena päivänä paikat tutkittuaan pandakaksikko leikki innostuneena, Palmroth kommentoi.

Kiipeilyä ja vesileikkejä

Pandat ovat syöneet nyt erilaisia bambulajikkeita ja pandakakkua. Ruoka on myös maistunut kaksikolle hyvin, mitä Palmroth pitää hyvänä merkkinä. Jos eläin nukkuu tai syö huonosti, se saattaa kieliä sopeutumisvaikeuksista.

Palmroth kertoo, että Lumi ja Pyry ovat pitäneet erityisesti kiipeilystä ja vesileikeistä.

– Minua jopa yllätti se, miten paljon Lumi tykkää istuskella vedessä ja läiskytellä. Sen leikkejä on ollut hauska seurata.

Ähtärin eläinhoitajan mukaan seuraavan kuukauden ajan pandat sopeutuvat uuteen kotiinsa omaan tahtiinsa. Virallista eläinlääkärin tarkastusta ei enää tarvita, mutta eläinpuiston oma eläinlääkäri tarkkailee pandoja koko karanteenin ajan. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja