Hoikemmaksi viikossa – viisi helppoa vinkkiä, jotka kannattaa kokeilla!

Kiire kesäkuntoon? Viikossakin ehtii saada olemuksestaan kevyemmän – ainakin mikäli kauneussivusto Byrdien vinkkejä on uskominen.

1. Juo smoothieita

Nestemäinen ateria voi tehdä hyvää ruuansulatuksellesi. Kokeile korvata aamiainen ja lounas kuituja ja proteiinia sisältävällä smoothiella, ja nauti illalliseksi esimerkiksi lohta ja kasviksia.

2. Treenaa oikein

Vahvista ja venytä! Valitse alkuviikkoon intensiivistä intervallitreeniä, joka pistää lihakset koville ja auttaa polttamaan kaloreita. Viikon edetessä siirry joogan tapaisiin lajeihin, jotka venyttävät lihaksiasi ja auttavat poistamaan nesteitä.

3. Pidä pikapaasto

Anna elimistöllesi pikkutauko: paastoa 12 tunnin ajan aamiaisen ja illallisen välissä. Ensimmäiset 6-8 tuntia illallisen jälkeen kehosi sulattelee ruokaa, mutta näistä erityisesti viimeisen neljän tunnin ajan keho myös kuluttaa kertynyttäkin rasvaa.

Jos napostelemme vielä myöhään illalla, aivomme saavat viestin, että energiaa ei enää tarvita, ja rasva ei palakaan. Niinpä terveellinenkin iltapala voi hidastaa rasvanpolttoa. 

4. Nuku kunnolla

Uni on parhaita lääkkeitä myös laihdutukseen! Syvä uni rauhoittaa hormoneja ja heräät energisenä. Etkö nuku tarpeeksi hyvin? Huolehdi, että makuuhuone on tarpeeksi pimeä, jotta luonnollinen unirytmi pääsee toteutumaan. Hanki unimaski tai pimentävät verhot, ja mene nukkumaan mieluusti jo muutama tunti ennen puolta yötä. Älä myöskään tuijottele tietokoneen tai kännykän näyttöä ennen nukkumaanmenoa!

5. Pistä suolisto kuntoon

Ilmavaivat, suolisto-ongelmat ja ummetus voivat hidastaa laihdutusta. Juo vähintään 1,5 litraa vettä päivässä ja varmista, että saat ainakin 30 grammaa kuitua joka päivä.

Ripottele vaikkapa chia-siemeniä smoothieesi, nauti vihreää salaattia lounaalla ja juo lasi vettä ennen ruokailua. Vältä sokeria, sillä se voi turvottaa. Kokeile ottaa magnesiumlisää illalla: se edistää suoliston toimintaa yön aikana.

Lähde Byrdie

Lue myös:

    Uusimmat