HJK palasi valtaistuimelle: "Tuntuu, että on saavuttanut jotain, mitä on aina halunnut" – tähtipelaaja salaperäisenä uran jatkosta

Naisten jalkapallon Suomen kaikkien aikojen menestyksekkäin seura HJK palasi sarjan valtaistuimelle tällä kaudella, ja sunnuntaina sarjan päätöskierroksella joukkue nosteli mestaruuspokaalia. Edellisestä mestaruusjuhlasta ehti nyt 23-kertaisella mestarilla vierähtää 14 vuotta.

Päätöspelissä HJK kaatoi hopealle yltäneen Hongan 3–1, ja näin joukkueiden ero sarjassa päätyi kymmeneen pisteeseen. SM-pronssin voitti Åland United, joka piti Tikkurilan Palloseuran takanaan voittamalla joukkueiden välisen ottelun päätöskierroksella.

– Sairaan hyvät fiilikset. Varmaan sisäistän tämän asian tämän illan aikana, mestarijoukkueen Essi Sainio kommentoi MTV Urheilulle.

– Takki on aika tyhjä pitkän kauden jälkeen. Tuntuu, että on saavuttanut jotain, mitä on aina halunnut. Tämä tuntuu äärimmäisen hienolta.

Uransa jatkoa 33-vuotias Sainio ei vielä suostunut kommentoimaan.

– Jos kysyt viikon päästä uudestaan, minulla on ehkä vähemmän tunteita ja vastaan uudestaan, Sainio sanoo.

Honkaa vastaan kaksi maalia tehnyt HJK-kärki Jutta Rantala oli sarjan maalikärki 22 osumallaan.

Liigasta putoaa ONS, ja IK Myran karsii sarjapaikastaan Ykkösessä toiseksi sijoittunutta PK-35:tä vastaan. Ykkösen voittaja PK-35 Vantaa nousee liigaan.


Lue myös:

    Uusimmat