HJK:n Perparim Hetemaj kääntää katseet tulivoimaiseen tanskalaisnippuun – "Tavoite on Eurooppa-liiga"

Kokenut Perparim Hetemaj ei lähde keulimaan HJK:n Konferenssiliigan lohkovaiheen varmistuttua 1:59
Perparim Hetemaj kertoo, miten joukkueen muutokset vaikuttavat HJK:n peliin.

HJK voitti slovenialaisen Mariborin Eurooppa-liigan kolmannella karsintakierroksella yhteismaalein 3–0. Torstai-iltana Töölössä kotijoukkue voitti lukemin 1–0. Kokenut Perparim Hetemaj oli tyytyväinen joukkueensa saavutukseen, mutta keulimaan ei ole syytä alkaa.

Voiton myötä paikka Eurooppa-liigan viimeisellä karsintakierroksella varmistui. Samalla HJK pelaa varmuudella Konferenssiliigan lohkovaiheessa. Hetemaj pelasi ottelun viimeiset 20 minuuttia. Hän tuli kentälle Lucas Lingmanin tilalle.

– Hyvä fiilis. Yksi kauden päätavoitteista oli päästä Eurooppaan. Tavoite on totta kai Eurooppa-liiga, Hetemaj tiivistää.

Hetemaj on pelannut urallaan kovissa joukkueissa ympäri Eurooppaa. Eurooppa-liigapaikan ennakointi ei kehäkettua tässä vaiheessa sytytä. Tietä on vielä talsittavana.

– Ei viitsi miettiä niin pitkälle. Edessä on seuraava ottelupari. Tanskalaiset on todella hyviä. On syytä olla ylpeä siitä, mitä tänään saavutimme. Tänään voidaan nauttia ja palkita itsemme tästä, mutta sitten keskittyminen seuraaviin otteluihin.

HJK:n kokoonpano on elänyt viime aikoina paljon. Loukkaantumissumasta kärsivä Klubi on antanut paljon vastuuta nuorille pelaajille. Katso pääkuvan videolta, miten vastoinkäymiset ja nuorten pelaajien sisääntulo on Hetemaj`n mukaan sujunut.

Seuraavaksi vastaan asettuu Eurooppa-liigan viimeisellä karsintakierroksella tosiaankin tanskalainen Silkeborg IF. HJK joutunee puolustamaan aiempaa enemmän. Tämän tietää myös Hetemaj.

– Pitää puolustaa hyvin. 90 minuuttia pitää olla keskittyminen pelissä. Virheet pitää minimoida, "Perpa" päättää.