HJK:n ja Eintracht Frankfurtin peli erosi edellisestä tuntuvasti – "Oliko paitsio"

Katso huippuhetket tästä – HJK kärsi niukan tappion Eintracht Frankfurtille.

HJK hävisi 0–1 Eintracht Frankfurtille jalkapallon miesten Konferenssiliigassa loppuunmyydyllä (10 121 katsojaa) Töölön jalkapallostadionilla. Tulos sinetöi sen, että Klubin kausi päättyy kahden jäljellä olevan lohkopelin jälkeen.

– Hyvä matsi, ylpeä olen joka jätkästä. Lopussa varsinkin oltiin pirun vahvoja, HJK:n laitahyökkääjä Topi Keskinen summasi.

HJK on edelleen voitotta lohkovaiheessa. Synkeästä syysvaiheesta kertoo se, että lokakuussa se hävisi molemmat liigapelinsä vaikka ylsikin mestariksi. Lisäksi se kärsi 0–6-tyrmäystappion edellisessä ottelussaan Eintrachtille Saksassa. Sarjaan sisältyy myös tasapeli Aberdeenin kanssa Skotlannissa.

Kilpeä voisi vielä kiillottaa väistyvän päävalmentajan Toni Korkeakunnaksen ohjauksessa 30. marraskuuta, kun Aberdeen vierailee Helsingissä. Isompi haaste odottaa Kreikassa 14. joulukuuta PAOKin viheriöllä. Mahtaako sesongin loppusuoralle sisältyä voitto?

– Minä uskon (voittoon). PAOK on tietenkin vaikea peli. Mutta kotipeli, niin kuin tänään huomasi – kotietu on aika iso. Ei kukaan halua tulla pelaamaan tekonurmelle, HJK:n Keskinen ennakoi.

Alkuprässi ja tehoton kiri

Jo seitsemännellä minuutilla HJK:n maalivahti Niki Mäenpää sai venyä parhaimpaansa Ellyes Skhirin kantapääohjaukseen. Sekunteja myöhemmin pelastajaksi ylsi Klubista pohje- tai kantapääblokillaan mahallaan maassa maannut kapteeni Miro Tenho, ja vasta Tuomas Ollilan sekä Aapo Halmeen yhteispusku saatteli pallon niin sanotusti väljemmille vesille.

Avausmaali syntyi puolen tunnin kohdilla kuin varkain ja silti upeasti. Saksalaissikermän laitahyökkääjä Fares Chaibi laukoi rankkarialueen kulmasta eleettömästi takaylänurkkaan. PAOK-ottelussa loukkaantunut ja nyt kokoonpanoon paluun tehnyt ykkösvahti Mäenpää osoittautui tilanteessa voimattomaksi.

– Kummasti huippujoukkueet osaavat aina ratkaista pelit, Keskinen sanoi.

Tunnin kieppeillä HJK:lla oli vihdoin oiva sauma tasoittaa taisto, mutta Keskisen lähitilanneyrityksen torjui jalallaan maalivahti Kevin Trapp. Loppuminuuteilla paikkoja tuli useampikin. Kotijoukkueelle olisi taatusti ollut hyvä lisä selkävaivojen takia pelin väliin jättänyt maalihai Bojan Radulovic.

– Lähellä käytiin. En tiedä, oliko tilanteeni paitsio. Pääsin hyvin maalivahti vastaan, Keskinen kertoi.

Miro Tenho pukkasi pallon toisella puoliajalla kertaalleen maaliin, mutta erotuomari Pierre Gaillouste oli viheltänyt rikkeen ennen kuin pallo meni verkon perukoille.

Lue myös:

    Uusimmat