HJK:n piina jatkui viime minuuttien mylläkkään – Riski vapautti helsinkiläiset

RoPS kesti HJK:n matkassa miesten jalkapalloliigassa aivan pelin viime hetkille asti, mutta taipui lopulta kotonaan maalein 0–1.

Vieraiden painostus tuotti tulosta muutama minuuttia ennen pelin loppua. Vaihtomies Joonas Vahtera sai päätymylläkän päätteeksi syötettyä pallon Riku Riskille, joka sijoitti pallon verkkoon.

Kolme pistettä tyydyttivät HJK:n valmentajaa Toni Koskelaa.

–  Tosi hyvä ja tärkeä voitto, Koskela näki.

Hänen mielestään voitto oli tapahtumiin nähden ansaittu.

–  Toki parannettavaa jäi. Me hukkasimme aika monta paikkaa, toisen voittonsa HJK:n peräsimessä ottanut Koskela totesi.

Huomattavasti vastustajaansa vähempiin maalipaikkoihin tyytynyt RoPS sai pallon kertaalleen vastustajan verkkoon, kun Eetu Muinonen jatkoi Taye Taiwon syötön maaliin. Rajamies liputti kuitenkin pallon käyneen ennen syöttöä päätyrajan yli.

Ottelun varsinainen maalipaikkojen tuhlari oli Eetu Vertainen HJK:n kärjessä. Hän pääsi viime minuuteilla kolmeen mainioon tekopaikkaan. Niissä kuitenkin kotijoukkueen maalivahti Antonio Reguero veti jokaisessa pitemmän korren.

HIFK:lle huojentava voitto – VPS:n ahdinko syveni

HIFK ylsi kauden toiseen voittoonsa, kun se löi VPS:n 2–1. Neljän tasapelin jälkeen täysosuma maistui isännille, vaasalaisten tilanne taas tukaloitui entisestään kolmannella perättäisellä tappiolla.

–  Teimme entistä vähemmän virheitä, ja myös hyökkäyspelimme on kehittynyt, HIFK:n valmentaja Tor Thodesen iloitsi.

Jo 21. minuutilla HIFK:n Erikson Carlosin kuti osui Martin Kompallan vartioiman maalin tolppaan. Puolen tunnin pelin jälkeen seuraikoni Jukka Halme jäi vartiotta boksissa ja käytti saumansa laukoen lähietäisyydeltä avausmaalin. Ennen taukoa isännillä oli useampi tilanne karun tuplaamiseen, mutta VPS ja etenkin Kompalla kestivät.

Jälkimmäisellä kolmevarttisella HIFK-vahti Arnold Origi suitsi pitkään vieraiden kiriä torjunnoillaan. Kompalla puolestaan joutui antautumaan toistamiseen, kun Tino Palmasto tuikkasi ruuhkasumpusta ensimmäisen liigamaalinsa.

VPS:n yritys palkittiin lopulta vasta toisella lisäaikaminuutilla Alain Ebwellen tekemällä kavennuksella.

–  Kymmenestä pelistä kuusi pistettä on todella huono. Maalipaikkojen luominen, oltava parempia pallon kanssa ja tahtotila, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen summasi saldoa ja kehityskohteita.