HJK kiinnittämässä uuden ykkösmaalivahdin – viime kauden tähtihankinta ei ole jatkamassa

HJK on Veikkausliigan mestari! Tällainen riemu repesi mestaruuden ratkettua:"Kyllä tänään nautitaan" 3:22
HJK juhli Veikkausliigan mestaruutta 2021.

HJK:n päävalmentaja Toni Koskela valotti MTV Urheilulle joukkueensa tilannetta ennen helmikuussa käynnistyvän jalkapallon Liigacupin alkua. 

Toni Koskela, kuinka valmis miehistönne tällä hetkellä on? 

– Tilanteemme on melko hyvä – erityisesti ajankohtaan nähden. Joku pelaajistamme saattaa lähteä vielä toiseen seuraan isomman pelillisen roolin perässä ennen kauden alkua, ja toisaalta jonkun pelaajistamme voimme myydä. Uusi maalivahti tulee vielä, toivottavasti tällä viikolla meillä on jo sen suhteen tiedotettavaakin. Olemme etsineet maalivahtia jo pitkään markkinalta, joka on hankala. Kokeneita, moderneja maalivahteja on vapaana todella vähän ja näille veskareille on luonnollisesti paljon kysyntää isommistakin sarjoista. Ylipäätään pidämme silmät auki siirtomarkkinoilla auki, mutta palikat ovat jo hyvin kasassa. Nyt on hyvin aikaa katsoa, miten joukkue kehittyy ja mitä osastoa on mahdollisesti tarpeellista vielä vahvistaa. 

MTV Urheilun tietojen mukaan viime kaudella paljon peliaikaa saanut hyökkääjä Filip Valencic ei ole näillä näkymin jatkamassa seurassa? 

– Siltä se nyt näyttää. 

Paluumuuttaja Joona Toivio on luunkova vahvistus toppariosastolle. Toinen paluumuuttaja, laadukas ja monikäyttöinen Jukka Raitala esiintynee paljolti myös puolustuslinjan keskustassa – etenkin, jos pelaatte kolmella topparilla? 

– "Jugi" on kokenut ja monikäyttöinen pelaaja, mutta ensisijaisesti häntä kaavaillaan nimenomaan toppariksi. Riippuu toki myös siitä, millaisella ryhmityksellä pelaamme. 

Kolmannen Huuhkajista tutun pelaajan, Pyry Soirin, moni mieltää aiempien vuosien perusteella ensisijaisesti laituriksi, mutta Huuhkajissa hän ehti pelata myös laitapelaajana (wingback) ja laitapuolustajana. Sama lienee jatkumassa HJK:ssa? 

– Lähtökohtaisesti hänet hankittiin enemmän sillä ajatuksella, että pelipaikka tulee löytymään alempaa kuin puhtaana laiturina. Hänen ominaisuutensa sopivat erittäin hyvin wingbackin rooliin. Nopeajalkaisena ja hyökkäysvoittoisena pelaajana hän tuo mielenkiintoisen lisän tuolle pelipaikalle. 

Uudet ulkomaalaishankintanne ovat erittäin mielenkiintoisia nimiä. Hollantilaishyökkääjä Fabian Serrarens ja itävaltalainen keskikenttäpelaaja Manuel Martic ovat rutinoituneita pelaajia. Mitä kaksikko tuo pelaamiseenne tulevalla kaudella? 

– Serrarens on enemmän pelaajatyypiltään tietysti hyökkääjä kuin keskikenttäpelaaja, mutta hän kykenee tuomaan osaamistaan myös 10-alueelle. Hän voi pelata ryhmityksessä kymppinä tai sitten esimerkiksi Roope Riskin kärkiparina. Martic on puolestaan isokokoinen ja fyysinen pelaaja, joka tuo toivottavasti vakautta ja tasapainoa keskialueelle, jossa meillä riittää kilpailua pelipaikoista. 

Toinen osa Koskelan haastattelusta ilmestyy kuluvan viikon aikana MTV Urheilun nettisivuille.

Lue myös:

    Uusimmat