Hjallis Harkimo USA:n presidentistä: "Yksi asia minulla ja Trumpilla on yhteistä"

Hjallis Harkimo puhui Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmassa muun muassa siitä, mikä on johtajan vastuu. Harkimo keskusteli Roope Salmisen kanssa myös Diilistä.

Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelman viidennen kauden toisessa suorassa lähetyksessä nähtiin vieraana liikemies ja kansanedustaja Hjallis Harkimo (kok.).

Harkimo, 64, puhui Roope Salmisen haastattelussa muun muassa siitä, että onko Diili-ohjelma tie Harkimolle presidenttiyteen.

– Olen miettinyt, että mikä minulla ja Trumpilla on yhteistä. Se, että me molemmat teemme Diiliä, Harkimo naurahti suorassa lähetyksessä.

– Se, mistä pidän Trumpissa, on se tapa, millä hän hoiti markkinoinnin ja muun. Sen, miten hän pääsi presidentiksi.

Viime aikoina on keskusteltu paljon johtavassa asemassa olevien ihmisten vallankäytöstä.

– Tänä päivänä johtamisessa ei enää toimi se, että räyhätään ja huudetaan. Enemmän toimii se, että pyritään saamaan jengi mukaan, luodaan yhteiset päämäärät ja puhutaan alaisten kanssa, Harkimo toteaa.

Uskaltavatko Harkimon alaiset sanoa vastaan pomolleen?

– Eivät ne varmaan uskalla. En tiedä, miksi näin on, liikemies vastasi.

Hjallis Harkimo jakelee ensi syksynä potkuja MTV:n Diilissä. Roope Salminen kysyi Harkimolta, vaikuttaako Me Too -kampanja ohjelmaan.

– En oikein tiedä, miten minun pitää kohdella kilpailijoita. Olen aiemmin kohdellut heitä aika räväkästi, enkä tiedä, pitääkö minun nyt vaan paijata ja kehua heitä vai uskallanko sanoa oikeasti, mitä mieltä olen. Niin olen aiemmin tehnyt ja niin tulen tekemään nytkin, Harkimo sanoo.

– Kyllä ihmiset tietävät, mihin he tulevat kun Diiliin lähtevät. En osaa toimia kuin yhdellä tavalla.

Onko Harkimo itse saanut ikinä potkuja?

– En ole oikeastaan ollut ikinä töissä. En ole oikein voinut saada potkuja. Olen kaksi kertaa ollut yhdeksän kuukauden pätkän töissä ja siinä ajassa ei ole ehditty antaa potkuja.

Katso Harkimon haastattelu kokonaisuudessaan artikkelin alussa!

Enbuske, Veitola & Salminen MTV3-kanavalla ja Katsomossa torstaisin kello 21 alkaen. Ohjelma on katsottavissa jälkikäteen myös C More -suoratoistopalvelussa.

Lue myös:

    Uusimmat