Juontajatähti Maria Veitola uutuuskirjassa: "Menetin työni raskauden takia"

Enbuske, Veitola & Salminen -ohjelmaa juontava Maria Veitola puhuu omaelämäkertakirjassaan avoimesti raskausajastaan. Veitola sai potkut töistään Nelosella raskauden takia.

Juontaja Maria Veitolan, 45, omaelämäkertakirja Veitola (Johnny Kniga, 2018) julkaistaan tiistaina 24. huhtikuuta. Veitola kirjoittaa kirjassa muun muassa äidiksi tulemisesta ja siitä, miten hänet irtisanottiin työstään raskauden vuoksi.

"En nähnyt muuta vaihtoehtoa kuin soittaa kanavan ohjelmapäällikölle, että mitä helvettiä. Hän totesi: ”Näin se nyt on. Sä olet itse tehnyt valintasi.”"

Veitola toteaa kirjassa olleensa huolissaan siitä, mitä vauvan saaminen tekee uralle. Hän ajatteli, että kaikki järjestyy eikä naisia syrjitä työelämässä lapsen saamisen takia.

Juontaja kirjoittaa menettäneensä työnsä raskauden takia.

– Mä tein silloin varsin menestyksekästä Maria!-talk show'ta Neloselle, ja ohjelman jatkoa oli suunniteltu jo pitkälle eteenpäin. Kun kerroin raskaudesta duunissa, ensimmäinen reaktio oli, että ”et ole sitten kertonut, että sulla on ollut tällaisia suunnitelmia”, Veitola kirjoittaa.

– Palasin joululomalta ja sitä seuranneelta Naistenklinikka-kaudelta ja kuulin tuotantoyhtiöstä, että kanava etsii uutta talk show'ta mun ohjelman tilalle. Olin äimän käkenä. En nähnyt muuta vaihtoehtoa kuin soittaa kanavan ohjelmapäällikölle, että mitä helvettiä. Hän totesi: ”Näin se nyt on. Sä olet itse tehnyt valintasi.”

Veitolalla on kumppaninsa kanssa Taisto-niminen poika.

– Meillä on yksi lapsi, ja hän taitaa jäädä ainoaksi. Synnytin poikani 39-vuotiaana, ja siinä vaiheessa, kun monet samaan aikaan lapsen saaneet olivat jo uudestaan raskaana, minä vasta toivuin vauva-ajan vä- symyksestä ja nautin onnessani työelämästä. Yhden lapsen äitinä olen oppinut, että utelut lapsen hankinnasta eivät pääty lapsen saamiseen. Vasta kahden lapsen äiti voi kai tuntea itsensä normaaliksi.

Edellisessä EVS-jaksossa Maria Veitola naamioitui ja kerjäsi rahaa Helsingin keskustassa. Katso video artikkelin alussa.

Enbuske, Veitola & Salminen MTV3-kanavalla torstaisin kello 21 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat