Hjallis Harkimo tähtää Helsingin pormestariksi: "Helsingistä ei vastaa kukaan eikä sitä johda kukaan"

1:40
Videolla Hjallis Harkimo taustoittaa päätöstään pyrkiä Helsingin pormestariksi.

Liike Nytin keulahahmo Harry "Hjallis" Harkimo kertoo haluavansa Helsingin pormestariksi. Harkimo ilmoittaa asiasta Uuden Suomen blogissaan.

Harkimo kirjoittaa asettuvansa ehdolle Helsingin kaupunginvaltuustoon ja myös pormestariksi.

– Kaikki viime vuosien suuret hankkeet, jotka olisivat kehittäneet Helsinkiä, ovat kaatuneet tai sitten ne kestävät ikuisuuden. Toiset ovat tyssänneet rahoituksen puutteeseen, toiset poliittiseen päätöksentekoon, Harkimo kirjoitti tiedotteessa.

Harkimo listaa blogissaan päätöksensä taustalla neljä syytä. Hän katsoo muun muassa, että Helsingin johtamisessa on ongelmia.

  1. Johtamismalli ei toimi. Helsinki on kuin mammuttimainen monialakonserni, josta ei vastaa kukaan eikä sitä johda kukaan.
  2. Kaupungin pitää keskittyä ydintoimintoihinsa ja päästä turhista rönsyistä fiksusti eroon.
  3. Asukkaiden järjen ääni ei kuulu päätöksenteossa ja niiden valmistelussa. Miksi Helsinki konsernitasolla tekee jatkuvasti vuositasolla 500 miljoonaa euroa voittoa? Nollatuloksella kaupungin veroäyri olisi 14.
  4. Helsingin menestyminen myös kansainvälisessä vertailussa on koko Suomen etu. Koko pääkaupunkiseutua pitäisi kehittää paremmin yhtenäisenä alueena Helsingin johdolla. Työssä käydään koko alueella niin Kirkkonummelta, Hyvinkäältä kuin Porvoosta.

Harkimo on Liike Nytin ainoa kansanedustaja. Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja