Mainos

Hjallis Harkimo kirkkaasti eduskuntaan – poika ei mennyt läpi

Hjallis Harkimo nousi kansanedustajaksi, mutta Joel Harkimon äänimäärä ei riittänyt.

Yritäjä ja liikemies Harry "Hjallis" Harkimo, 61, on valittu eduskuntaan kokoomuksen kansanedustajaksi Uudenmaan vaalipiiristä. Harkimo nousi puolueensa kärkiehdokkaiden joukkoon.

– Tunnelmat ovat hyvä, koska tätä tässä on yritetty. Uskon, että minua äänestettiin sen takia, mitä olen saanut aikaan elämässä. Uskottavuus täytyy saavuttaa omilla teoilla, hyväntuulinen Harkimo toteaa MTV.fille tuloksen ollessa jo käytännössä selvä.

Harkimo ei ole ollut aikaisemmin ehdolla eduskuntavaaleissa, mutta 1980-luvulla hänet valittiin presidentin valitsijamiesvaaleissa Harri Holkerin valitsijamieheksi. Kokemusta politiikasta Harkimolle on kuitenkin kertynyt, sillä hänen entinen vaimonsa Leena Harkimo on ollut kokoomuksen kansanedustajana vuodesta 1999.

– Olen ollut yrittäjä 40 vuotta. Nyt aika on kypsä lähteä mukaan politiikkaan, kiinnostus on niin kova, Harkimo perusteli lähtöään ehdokkaaksi MTV:n haastattelussa helmikuussa.

Harkimo tunnetaan Jokereiden hallituksen puheenjohtajana, Hartwall Areenan rakennuttajana ja useiden urheilijoiden managerina. Hän on myös juontanut muun muassa MTV:n tv-ohjelmia Diili ja Hjallis (aikaisemmin Hjalliksen kanssa).

Ennen kansanedustajakauden alkua hän aikookin hoitaa keskeneräiset työt pois alta.

– Minulla on muita hommia, jotka pistän nyt järjestykseen. Aion ottaa myös vähän rennommin. Sitten kun eduskunta aloittaa, voin keskittyä täysillä siihen, hän toteaa.

Harkimolla on kolme poikaa, joista vanhin, Joel Harkimo, 24, oli niin ikään ehdolla eduskuntaan kokoomuksen listoilta Helsingistä. Hän ei kuitenkaan tullut valituksi. 

– Tietysti se harmittaa, että Jolle ei tullut valituksi. Mutta olen onnellinen siitä, millainen kokemus tämä oli hänelle. Hän sai yli 3000 ääntä Helsingissä ja teki todella hienon kampanjan. Hän oppi tästä varmasti enemmän kuin mistään muusta tähän mennessä, Harkimo kehuu esikoispoikaansa.

Joel ja tämän pikkuveli Leo, 14, ovat liitosta Leena Harkimon kanssa ja nuorin poika Dan, 10, liitosta Merikukka Forsiuksen kanssa.

Harkimo sai sydänkohtauksen vuonna 2010 ja on sen jälkeen muuttanut elintapojaan.

– Asenne elämään on muuttunut. Aloin syömään terveellisemmin ja laihduin 10 kiloa. Nuoret pojat tarvitsevat vielä isäänsä ja minun pitää elää niin, että he näkevät isänsä pidempään, hän kertoi Radio Novalla tänä keväänä.

Juttua muokattu kello 0:52: Harkimon kommentit lisätty.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.