Mainos

Hiv-todistusten väärennösvyyhti syyttäjälle

Kahta Venäjän-matkoja järjestänyttä matkatoimistoa epäillään talousrikoksista sekä hiv-todistusten väärentämisestä viisumiasiakkailleen.

Matkatoimistoista toinen on toiminut Imatralla ja toinen Lappeenrannassa.

Matkatoimistoilla ei ole kuitenkaan tekemistä toistensa kanssa. Kummankin osalta esitutkinta-aineisto on siirretty syyteharkintaan Kaakkois-Suomen syyttäjänvirastoon.

Imatralainen matkatoimisto oli erikoistunut Venäjän-matkailuun ja sen merkittävin palvelu oli viisumeiden järjestäminen Venäjälle matkustaville henkilöille. Matkatoimistolla oli toimipisteitä Imatran lisäksi Lappeenrannassa, Kotkassa ja Helsingissä. Väärinkäytökset tulivat ilmi verotarkastuksen yhteydessä. Poliisi epäilee, että yhtiö oli muiden muassa toimittanut satoja väärennettyjä hiv-todistuksia Venäjän konsulaattiin. Matkatoimisto haetttiin konkurssiin vuonna 2005.

Epäiltyjä todistusväärennöksiä kymmenissä viisumihakemuksissa

Myös tutkittavana ollut lappeenrantalainen matkatoimisto on erikoistunut Venäjän-matkailuun, ja senkin palveluista merkittävä osa on viisumien järjestäminen Venäjälle matkustaville henkilöille. Matkatoimistolla on toimipiste vain Lappeenrannassa.

Myös lappeenrantalaistoimiston epäillään väärentäneen hiv-todistuksia viisumiasiakkailleen. Väärennöksissä on käytetty mm. väärennettyjä lausuntolomakkeita, väärennettyjä lausunnonantajien allekirjoituksia ja väärennettyjä terveyskeskusten ja laboratorioiden leimoja. Väärennettyjä hiv-todistuksia epäillään käytetyn useissa kymmenissä viisumihakemuksissa vuosien 2005-2006 aikana.

Lisäksi matkatoimiston toiminnassa epäillään mm. kirjanpitorikosta ja väärennysaineiston hallussapitoa.

Hiv-todistus vaadittiin kaikilta yli kolmen kuukauden viisumin hakijoilta viime kesäkuuhun asti.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.