Ongelmana kuivat hiukset? Näin kosteutat kutrisi

Kuivat hiukset – erityisesti hiusten latvat – ovat yleinen ongelma. Päänahka on hiusten ainoa luontainen kosteuttaja ja melko kaukana hiusten latvoista. Lisäksi ikääntyessä päänahasta erittyy vähemmän öljyä ja hiukset kuivuvat.

Myös kuiva sää karkottaa kosteuden hiuksista.

– Hiukset tarvitsevat erilaista hoitoa kylmemmällä säällä kuin kesäkuukausina. Hiuksiin tulisi käyttää tuotteita, jotka lisäävät hiusten kosteutta, ja välttää ainesosia ja muotoiluvälineitä, jotka kuivattavat niitä, sanoo lääketieteen tohtori Alan J. Bauman Grandparents.comin haastattelussa.

Käyttämällä näitä seitsemää keinoa hiuksesi näyttävät paremmilta jo viikossa. Vaikka kuivat hiukset ovat yleisiä, niitä ei tarvitse sietää.

Käytä shampoota harvemmin

Jos peset hiuksesi päivittäin – tai jopa joka toinen päivä – saatat pestä niitä liian usein.

Kun käytät shampoota, valitse hellävarainen tuote. Vältä natriumlauryylisulfaatteja (sodium lauryl sulphates), jotka saavat shampoon vaahtoamaan, mutta vievät samalla luontaisia öljyjä hiuksistasi. Etsi tuotteita, joissa on luontaisia puhdistajia, kuten kookosöljystä johdettavaa ainesosaa nimeltä sodium coco-sulphate.

Harkitse puhdistavaa hoitoainetta

Monet naiset luopuvat shampoosta kokonaan puhdistavan hoitoaineen takia. Yhdistelmätuotteissa on luonnollisia öljyjä, jotka poistavat kertymiä ja likaa hiuksesta hoitaen hiuksia ja jättäen ne kosteutetuiksi.

Puhdistavissa hoitoaineissa on hieman erilaiset ohjeet kuin tavallisissa. Niitä kannattaakin annostella reilusti hiusten tyvestä latvoihin ja antaa aineen vaikuttaa muun peseytymisen ajan. Huuhtele sitten hiukset.

Vältä lämpömuotoilua

Kuumuus kuivattaa hiuksia. Siksi Bauman suositteleekin välttämään hiustenkuivaajaa ja muotoilurautaa erityisesti talvella. Jos sinulla ei ole aikaa antaa hiustesi kuivua luonnollisesti, käytä lämpösuojatuotetta ennen kuivaajan käyttöä. Lämpösuojatuotteet kosteuttavat hiusta ja lämpö itse asiassa auttaa kosteuttavia ainesosia tunkeutumaan jokaiseen suortuvaan. Vaikka luonnollinen kuivuminen on harmittomin tapa kuivata hiukset, voi lämpösuoja saada hiuksesi näyttämään terveemmiltä.

Hoida syvältä

Jos hiuksesi ovat silti kuivat, voit sisällyttää kauneusrutiineihisi viikoittaisen suihkussa tehtävän tehohoidon.

Levitä pesun jälkeen syvähoitava tuote tai hiusnaamio hiusten puolivälistä latvoihin asti. Anna sen vaikuttaa 10–20 minuuttia ennen huuhtelua. Hiusnaamiot sisältävät vielä enemmän kosteuttavia ainesosia kuin normaalit hoitoaineet.

Tuhdit hoitoaineet saattavat latistaa ohuempia hiuslaatuja, joten muista valita hiustyypillesi sopiva tuote.

Tee-se-itse-hoito

Jos keittiösi on hyvin varusteltu, sinun ei tarvitse tuhlata rahaa hienoihin hoitotuotteisiin. Muussaa avokado ja levitä se päähän hiusnaamion tapaan. Luonnolliset öljyt ja omega-rasvahapot kosteuttavat hiuksiasi ja jättävät ne silkkisen tuntuisiksi.

Oliivi- ja kookosöljy ovat myös erinomaisia hiusten kosteuttajia. Syvähoitona lisää öljyä kuiviin hiuksiin ja kääri ne lämpimään, kosteaan pyyhkeeseen 20 minuutin ajaksi. Muista pestä hiukset öljyjäämien poistamiseksi.

Huomioi: Lämmin pyyhe tehostaa luonnollisten öljyjen vaikutusta, mutta se ei ole pakollinen avokadon kanssa.

Kiinnitä huomiota ruokavaliosi

Jotkut ruoka-aineet auttavat päänahkaa tuottamaan lisää öljyä ja kosteuttamaan hiuksia. Esimerkiksi lohessa on paljon omega-3-rasvahappoja ja tummanvihreissä vihanneksissa on A- ja C-vitamiinia. Pähkinät taas ovat erinomainen sinkin lähde.

Valitse hellävarainen hiusväri

Monet kestovärien ainesosat kuivattavat hiuksia pahasti. Jos hiuksesi näyttävät tai tuntuvat erityisen huonokuntoisilta, valitse ammoniakiton öljyperäinen väri. Värimolekyylit yhdistyvät öljypisaroihin, jotka vaikuttavat hiuksen sisällä tehden niistä taipuisia ja helpommin katkeamattomia.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja