Hittisarja Roseanne peruttiin päätähtensä rasistisen twiitin takia

Mitä seuraavaksi, presidentti Trump? 6:49

Walt Disney -yhtiön omistama ABC-kanava peruutti huippusuositun ohjelmansa sen päätähden rasistisen Twitter-viestin takia. Roseanne-sarjan Roseanne Barr, 65, herätti laajaa suuttumusta vertaamalla tummaihoista Barack Obaman hallinnon entistä virkailijaa apinaan.

1990-luvulla Suomenkin tv:ssä nähdyn Roseanne-sarjan uusi tuleminen oli ABC-kanavan suosituin ohjelma viime viikolla päättyneellä kaudella. Sarjaa seurasi keskimäärin kahdeksantoista miljoonaa katsojaa per viikko.

Roseanne Barr esiintyy ohjelmassakin Trumpin kannattajana. Pääkuvan videolla analysoidaan, mitä USA:n presidentti Donald Trump aikoo tehdä seuraavaksi muun muassa Pohjois-Korean kriisin kanssa.

ABC:n viihdejohtaja Channing Dungey tuomitsi twiitin selväsanaisesti.

– Roseannen Twitter-lausunto on vastenmielinen ja ristiriidassa arvojemme kanssa. Olemme päättäneet lopettaa hänen ohjelmansa.

Vetosi vitsiin

Twiitissä Barr vertasi Obaman neuvonantaja Valerie Jarrettia, 61, apinaan. Hän kirjoitti, että islamistinen poliittinen liike ”Muslimiveljeskunta & Apinoiden planeetta saivat lapsen = vj.”

Barr poisti viestin nopeasti kuohunnan seurauksena. Hän kirjoitti myöhemmin uuden viestin, jossa pyysi anteeksi ja sanoi kyseessä olleen huono vitsi.

Twiitti ei ole Roseanne Barrin ainoa vastareaktion herättänyt nettiavautuminen. Donald Trumpin kannattajana tunnetun Barrin Twitter-seinä on täynnä kärjistettyä poliittista retoriikkaa ja suoranaista propagandaa.

Yhdysvaltain presidentti Trump on aiemmin sanonut pitävänsä Roseannen uuden tuotantokauden menestystä todisteena siitä, että katsojat haluavat lisää tv-sarjoja hänen poliittisesta näkökulmastaan.

Uusi Roseanne hävisi suosiossa ainoastaan CBS-kanavan Rillit huurussa -sarjalle Yhdysvalloissa.

Lue myös:

    Uusimmat