Maailmanennätys! Jaroslava Mahutsih teki historiaa korkeushypyssä

Jaroslava Mahutshih hyppäsi korkeushypyn maailmanennätyksen 210 1:30
Jaroslava Mahuchikh hyppäsi ilmiömäisesti korkeushypyn maailmanennätyksen 210.

Jaroslava Mahutsih hyppäsi Pariisin Timanttiliigassa korkeushypyn maailmanennätyksen 210.

Katso Mahuchikhin maailmanennätyshyppy jutun ylälaidan videolta.

Ukrainalainen Mahutsih paransi kauden ulkoratojen parastaan peräti yhdeksän senttiä. Hänen aikaisempi ennätyksensä oli 206, mikä oli hypätty hallissa vuonna 2021.

Hän nousee hypyllään maailman kaikkien aikojen tilaston kärkipaikalle ohi Stefka Kostadinovan (209) ja Blanka Vlasicin (208). Kostadinovan maailmanennätys oli peräisin vuodelta 1987.

Mahuchikhin hypyt nousivat jo alemmista korkeuksista todella korkealle, sillä riman ollessa 201 väliin jäi monta senttiä. Mahuchikh hyppäsi ennen maailmanennätystä oman ennätyksensä 207 toisella yrittämällään. Maailmanennätyskorkeus ylittyi heti ensimmäisellä todella upeasti.

– Minulla oli tunne, että voin rikkoa ennätyksen. Eilen suunnittelin, että hyppään 207, ja sitten sen jälkeen 210. Se meni ensimmäisellä yrittämällä, ja oli ihan, että vau, fantastista, Mahutshih iloitsi.

– Tämä on hyvä askel kohti olympialaisia. Pariisi jää mieleeni ja sydämeeni, koska rikoin täällä maailmanennätyksen. Seuraavassa kisassa pääsen yrittämään oman ennätykseni rikkomista.

Jaroslava Mahutshih oli onnensa kukkuloilla ME-hypyn jälkeen: "Minulla oli tunne" 1:25
Jaroslava Mahutshih oli onnensa kukkuloilla ME-hypyn jälkeen.

 

Lue myös:

    Uusimmat