Historialliset salamamaalit! Crosby häjynä, Penguins sivusi yli 50 vuoden takaista NHL-ennätystä

Pittsburgh Penguins ja Philadelphia Flyers jatkoivat runsasmaalisten NHL-pudotuspeliotteluiden sarjaa, kun Penguins nujersi isännät maalein 5–1. Pittsburgh sivusi myös 53 vuoden takaista NHL:n pudotuspeliennätystä värkättyään kaksi maalia viiden sekunnin välillä.

Aiemmin kaksi nopeinta playoff-maalia oli syntynyt NHL:ssä viiden sekunnin erotuksella vuonna 1965, jolloin Norm Ullman värkkäsi Detroitille nopeat tuplaosumat Chicagoa vastaan.

Pittsburghin salamamaaleista ensimmäinen oli Jevgeni Malkinin tykittämä 3–0-maali toisessa erässä. Malkin antoi piiskansa viuhua ylivoimalla suoraan Kris Letangin syötöstä, ja Sidney Crosby hyppäsi maalin edustalla ilmaan tehden Brian Elliotille pirullista maskia. Myös Crosbylle kirjattiin osumaan syöttöpiste (maali katsottavissa alla).

Ilotulitus jatkui heti perään. Crosby teki keskialueella suorastaan häjyn aloituskikan, iski kiekon tarkoituksellisesti eteenpäin ja säntäsi sähäkästi perään. Pingviinit vyöryivät Philadelphian alueelle, ja Brian Dumoulin tälläsi verkot komeasti tötterölle Crosbyn poikittaistarjoilun jälkeen (katsottavissa alla).

Crosby vietti superiltaa ja oli tehopistein 1+3 mukana neljässä joukkueensa viidestä maalista. Kanadalaistähti palkittiin ottelun ykköstähtenä.

Pittsburgh johtaa sarjaa nyt voitoin 2–1. Edellisessä kohtaamisessa Flyers oli nuijinut Pittsburghin samoin 5–1-lukemin, kun taas otteluparin avausosa päättyi Penguinsin 7–0-juhliin.

Lue myös:

    Uusimmat