Puljujärvi ryösti valokeilan hurjilla taidonnäytteillä – ykköstähtenä ennätyspisteet tauluun!

Jesse Puljujärvi oli kentän herra ja hidalgo, kun Edmonton Oilers kairasi Vancouver Canucksin NHL:ssä kumoon 5–2.

Puljujärvi nakutti tauluun NHL-uransa ennätyspisteet 1+2=3, ja hänet palkittiin ottelun ykköstähtenä.

"Pulju-show" käynnistyi ensimmäisessä erässä, kun suomalaishyökkääjä tarjoili komean kärkikynäharhautuksen jälkeen pelivälineen Jujhar Khairalle maalin eteen, ja kanadalaishyökkääjä kiitti siirtämällä Oilersin 2–0-johtoon (katso alta).

Toisessa erässä Puljujärvi iski itse. Suomalainen hyrräsi hyökkäyspäässä väkevin ottein ja jakoi upean poikittaissyötön oikeaan laitaan Adam Larssonille. Ruotsalaispakki ampui maalille, ja Puljujärvi kiskaisi irtopalan reppuun. Oilers siirtyi osumalla 3–2-johtoon (video alla).

Kolmannessa erässä Puljujärvi ja Leon Draisaitl puolestaan tarjoilivat suorassa hyökkäyksessä sellaista syöttelytaidetta, että oksat pois. Kuvio huipentui Puljun syöttöön ja Draisaitlin viimeistelyyn. Oilers lisäsi tällä maalilla johdon 4–2:een (video alla).

Patrick Maroon kaunisteli vielä voittolukemat 5–2:een, mutta ottelun hahmosta ei jäänyt taiston päätyttyä epäselvyyttä.