Ennätysiltaan ruma sivumaku – NHL-ykköstähtenä loistanut Crosby sikaili vaarallisella tavalla: "Todella likaista"

Katso tästä Tulosruudun juttu NHL-yöstä.

Sidney Crosby takoi kolme tehopistettä ja ylsi myös seuraennätykseen Pittsburgh Penguinsissa pelattujen kausien määrässä, mutta kanadalaiskonkarilta nähtiin myös rumaa sikailua. Penguins löi Arizona Coyotesin jääkiekon NHL:ssä 6–2.

Crosbylla on nyt otteluita Pittsburghista 18 kaudelta – enemmän kuin kellään pelaajalla seuran historiassa. Mario Lemiux jäi tilastossa yhdellä sesongilla taakse.

Vaikka Crosby on ollut pitkin uraansa supertähti, hän teki nyt ensimmäistä kertaa Pittsburghille kauden ensimmäisen maalin. 1–0-osuma syntyi jo reilun minuutin pelin jälkeen Jake Guentzelin syötöstä maalin edustalle.

Kapteeni Crosby kirjasi lisäksi kaksi syöttöpistettä, ja hänet valittiin ottelun ykköstähdeksi.

Crosbylta nähtiin ottelussa kuitenkin myös heikkoa hermojenhallintaa. Videolla näkyy, miten Penguins-kippari hermostui Coyotes-puolustaja Troy Stecherille, lyö tätä nyrkillä kasvoihin, minkä päälle mies läväytti Stecheriä mailalla törkeästi pohkeille.

Yli 600 NHL-ottelua urallaan pelannut entinen puolustaja Marc Methot kuvaili Twitterissä Crosbyn sikailua "todella likaiseksi" ja "todella vaaralliseksi".

Penguinsin suomalaishyökkääjä Kasperi Kapanen teki ottelun viimeisen maalin noin kaksi ja puoli minuuttia ennen päätöstä. Osuma syntyi Penguinsin kahdella yhtä vastaan -hyökkäyksestä, jossa Danton Heinen syötti ja Kapanen viimeisteli.