Roger Federerille sokkihoitoa: nopein tappio tenniskentillä yli 16 vuoteen!

Cincinnatin ATP Masters -turnauksen torstain suurin shokki koettiin miesten kaksinpelissä, jossa sveitsiläinen tennislegenda Roger Federer koki kolmannella kierroksella salamatappion venäläiskarsija Andrei Rubleville.

Maailmanlistalla sijalla 70 oleva 21-vuotias Rublev kaatoi Federerin suoraan kahdessa erässä 6–3, 6–4 ja eteni puolivälieriin.

Ottelu kesti vain tunnin ja kaksi minuuttia, mikä teki siitä Federerin nopeimman tappion sitten vuoden 2003 Sydneyn häviön Franco Squillaria vastaan.

–  Minulla oli alussa vaikeuksia syöttöni kanssa. Syöttöni murrettiin ensimmäisessä pelissä, ja se vähän niin kuin antoi suuntaa koko ottelulle, Federer sanoi.

–  Se oli vaikea yhdistelmä: hän pelasi hyvin, minulla taas oli ongelmia etenkin hyökkäyspelissäni.

Rublev oli täysin pöllämystynyt voitostaan.

–  On upea tunne pelata Rogerin kaltaista legendaa vastaan. Ainakin 99 prosenttia yleisöstä oli hänen puolellaan.

Cincinnatin turnauksen seitsemän kertaa voittaneen Federerin putoaminen tekee maailmanlistan ykkösestä Novak Djokovicista turnauksen ylivoimaisen voittajasuosikin.

Djokovic voitti omassa kolmannen kierroksen ottelussaan Espanjan Pablo Carrena Bustan 6–3, 6–4.