Jättipaukku! Käsittämätöntä Wimbledon-ennätystä sivunnut Roger Federer ulos jatkosta dramaattisten vaiheiden jälkeen

Sveitsin Roger Federer ehti sivuta Wimbledonin grand slam -turnauksessa peräkkäin voitettujen erien ennätystä, mutta putosi puolivälierissä dramaattisesti ulos jatkosta. Etelä-Afrikan Kevin Anderson käänsi viisieräisen maratontrillerin puolustavaa mestaria vastaan edukseen luvuin 2–6, 6–7 (5), 7–5, 6–4, 13–11.

Videolla Tulosruudun juttu keskiviikon pelipäivästä.

Federer sivusi neljä tuntia ja 14 minuuttia kestäneen ottelun aikana aiempaa Wimbledon-ennätystään: hän ehti voittaa klassikkoturnauksessa 34 erää peräjälkeen, kunnes Anderson nappasi häneltä ensin ottelun kolmannen erän.

Federer piti jo ennestään hallussaan Wimbledonissa peräkkäin voitettujen erien ennätystä, kun hän voitti klassikkoturnauksessa 34 erää peräkanaa vuosina 2005–06.

Federerin nykyinen putki käynnistyi viime vuoden Wimbledonista, jonka hän voitti häviämättä erääkään. Keskiviikon Anderson-ottelua ennen Federer oli voittanut 32 erää perätysten.

Vaikeuksitta Federer ei ennätystä sivunnut. Toisessa erässä hän oli jo 0–3-tappiolla, mutta kairasi Andersin tavoin yhden syötönmurron ja vei tiukan tie-breakin lukemin 7–5.

Federer ei onnistunut viemään ennätystä uusille lukemille, kun Anderson rohmusi kolmannen erän loppupuolella syötönmurron ja piti vielä tiukan väännön jälkeen erän viimeiseksi jääneen syöttövuoron. Anderson sai edun puolelleen ja pamautti erän viimeisessä pallossa ässäsyötön.

Anderson vei myös seuraavan erän, ja ottelu ratkesi pitkän kaavan mukaan viidennessä erässä.

Ratkaisuerän ensimmäinen syötönmurto nähtiin vasta tilanteessa 11–11 – Andersonin eduksi. Anderson onnistui murtonsa perään pitämään oman syöttönsä, juhli erän voittoa 13–11 ja tiputti hurjassa liidossa aiemmin olleen puolustavan mestarin ulos jatkosta – neljä tuntia ja 17 minuuttia kestäneen ottelun päätteeksi.

Federer oli turnauksen ykkössijoitettu, kun taas Anderson oli sijoitettu kahdeksanneksi.

Andersonilla ei ole vielä grand slam -mestaruuksia, kun taas kaiken voittanut Federer on juhlinut pelkästään Wimbledonin kaksinpelititteliä kahdeksan kertaa.

Välierissä Anderson kohtaa Yhdysvaltain John Isnerin, joka päihitti puolivälieräottelussaan Kanadan Milos Raonicin