"Hirvittävän traagista": Ruotsin poliisi suree kollegaa, joka kuoli sivullisen yliajamana jahdatessaan ryöstäjiä moottoritiellä

Göteborgissa Ruotsissa noin 40-vuotias poliisi on kuollut yliajossa saamiinsa vammoihin, sanoo poliisin tiedottaja Christer Fuxborg.

Tilanne sai alkunsa, kun neljä naamioitunutta miestä ryösti tupakkakaupan Göteborgissa. Poliisi sai hälytyksen ryöstöstä puoli kymmenen aikaan sunnuntaiaamuna. Ainakin yhdellä ryöstäjällä oli mukanaan aseen näköinen esine, poliisi kertoo.

Kaupan myyjä kertoi SVT:lle, että ryöstäjät saivat saaliikseen noin 40 000 kruunua, eli vähän yli 4 000 euroa. Epäiltyjen etsintöihin osallistui useita poliisipartioita sekä poliisin helikopteri.

Epäillyt ryöstäjät pakenivat teon jälkeen autolla, mutta hylkäsivät sen ja jatkoivat pakoaan juosten. Poliisi sai vihjeen sivulliselta, joka oli nähnyt neljän ihmisen juoksevan E20-tiellä parin kilometrin päässä ryöstöpaikasta. Poliisi seurasi ryöstäjiä moottoritielle, mutta jäi auton alle. Poliisi kuljetettiin vakavasti loukkaantuneena Sahlgrenskan sairaalaan, jossa hän kuoli saamiinsa vammoihin. Yliajaja ei liittynyt ryöstöön. Poliisin mukaan kyse on onnettomuudesta.

– Ryöstäjät hylkäsivät auton, koska se ei ollut ajokunnossa ja jatkoivat pakoaan jalan. Poliisit juoksivat heidän peräänsä E20-tielle, kun pahaa-aavistamaton autoilija ajoi yhden poliisin päälle. Tämä on hirvittävän traagista, poliisin tiedottaja Christer Fuxborg kertoi.

Raskaasti aseistautunut poliisi sai kolme pakenijoista kiinni nopeasti. Neljäs otettiin kiinni noin puoli tuntia tapahtuneen jälkeen moottoritien lähistöltä. Auto on löytynyt ja poliisi tutkii autoa. Poliisikoira löysi myös ryöstössä käytetyn aseen.

Onnettomuuden jälkeen liikenne E20-tiellä pysäytettiin kokonaan Göteborgin suuntaan.

Ruotsissa on kuollut noin 30 poliisia virantoimituksessa sadan vuoden aikana.

Ruotsin poliisin ammattiliiton puheenjohtaja Lena Nitz kirjoitti Twitterissä, että hän otti viestin vastaan surullisena ja tyrmistyneenä.

– Sukulaiset ja kollegat ovat ajatuksissani tänä vaikeana aikana, Nitz kirjoitti.

Lue myös:

    Uusimmat