Hätäkeskuksen hengenvaarallinen virhe: Sivullinen sai kahdesti veitsestä Ruotsissa – päivystäjän väitetään ohjanneen hätänumeroon soittaneen miehen ulos puukottajan kynsiin

Vakavat väkivaltarikokset lisääntyneet korona-aikana 1:52
Katso myös video: MTV Uutiset kertoi heinäkuussa vakavien väkivaltarikosten lisääntyneen korona-aikana.

Vaxholmin kunnassa Tukholman läänissä sattuneessa puukotuksessa haavoittui kaksi ihmistä. Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Aftonbladet.

Noin 30-vuotias, koiraa ulkoiluttanut mies oli lehden tietojen mukaan törmännyt hyökkääjään kävelypolulla. Vähän myöhemmin mies sai puukosta selkäänsä. Lähitalojen asukkaat olivat soittaneet hätänumeroon.

Pelastushelikopterin saapuessa paikalle, noin 50-vuotias mies oli poliisin mukaan yrittänyt auttaa puukotettua miestä ohjaamalla helikopteria laskeutumaan.

Puukottaja oli ilmestynyt paikalle ja iskenyt myös vanhempaa miestä kahdesti. Mies kuljetettiin sairaalaan ja operoitiin vielä illan aikana. 

Ambulanssihenkilökunnan suljetussa Facebook-ryhmässä väitetään, että hätäkeskuksen päivystäjä olisi kehottanut vanhempaa miestä menemään ulos, ennen kuin poliisi oli ehtinyt tarkistaa alueen ja saada puukottajan kiinni.

Ruotsin hätäkeskuksen viestintäpäällikkö Sara Hummerdahl ei kommentoi väitettä, mutta kertoo, että tapauksesta on käynnistetty sisäinen tutkinta. 

– Tilanteeseen liittyi meidän, poliisin, ambulanssin ja hätäpuhelun soittajien yhteistyötä. Käymme koko ketjun läpi tietääksemme, mitä tapahtui, Hummerdahl kertoo Aftonbladetille.

– Pyydämme yleensä alueella olevia ihmisiä auttamaan eri tavoin, esimerkiksi ohjaamalla ambulanssia paikalle, mutta alueen täytyy olla turvallinen. 

Hummerdahl ei kerro, onko tilannetta hoitanut päivystäjä vapautettu tehtävistään tutkinnan ajaksi. Tutkinnan odotetaan valmistuvan muutamassa viikossa. 

Puukotuksesta epäiltynä on otettu kiinni 26-vuotias mies. Tekoa tutkitaan murhan yrityksenä.

Lue myös:

    Uusimmat