Mainos

Poliisi kuollut Göteborgissa – sivullinen ajoi päälle takaa-ajotilanteessa

Ruotsissa Göteborgissa poliisi on saanut surmansa. Ruotsalaismedian mukaan noin 40-vuotiaan poliisin päälle ajettiin takaa-ajotilanteessa.

Poliisi kuoli vammoihin sairaalassa. Takaa-ajo liittyi aiemmin tapahtuneeseen ryöstöön. 

Tilanne sai alkunsa, kun neljä naamioitunutta miestä ryösti tupakkakaupan Göteborgissa. Poliisi sai hälytyksen ryöstöstä puoli kymmenen aikaan sunnuntaiaamuna. Ainakin yhdellä ryöstäjällä oli mukanaan aseen näköinen esine, poliisi kertoo.

Epäillyt ryöstäjät pakenivat autolla ja jatkoivat pakoaan juosten E20-tiellä. Yliajo tapahtui parin kilometrin päässä ryöstöpaikasta. Paikalta pakeni neljä henkilöä autolla. Poliisi pääsi silminnäkijähavaintojen perusteella nopeasti paenneiden jäljille.

Nelikon perään jalan lähtenyt poliisi jäi tässä tilanteessa auton alle. Yliajaja ei liittynyt ryöstöön. Poliisin mukaan kyse on onnettomuudesta.

Raskaasti aseistautunut poliisi sai kolme pakenijoista kiinni nopeasti. Neljäs otettiin kiinni noin puoli tuntia tapahtuneen jälkeen. Poliisille ei ole vielä selvää, miksi nelikko päätti jatkaa pakoaan jalan. Auto on löytynyt ja poliisi tutkii autoa parhaillaan.

Moottoritie suljettiin takaa-ajon ajaksi liikenteeltä. Myös läheinen junaliikenne suljettiin poliisin toimesta hetkeksi.

Takaa-ajon seurauksena loukkaantuneen ja sairaalassa kuolleen poliisin omaisille on kerrottu tapahtuneesta.

Ruotsissa on kuollut noin 30 poliisia virantoimituksessa sadan vuoden aikana.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.