Patrik Laine tekee hurjaa maalijälkeä NHL:ssä – hattutemppujen määrässä jo historian parhaita suomalaisia!

Patrik Laineen maalitahti jääkiekon NHL:ssä on suomalaishistorian valossa käsittämätöntä. Laine on jo nyt aktiivipelaajien maalikolmonen, vaikka hänellä on kasassa kaksi kautta ja kourallinen pelejä päälle NHL:ssä.

Laine on takonut NHL:ssä pelaamissaan 168 ottelussa peräti 86 maalia. Sinä aikana, jonka Laine on pelannut NHL:ssä, eli syksystä 2016 lähtien, vain Aleksandr Ovetshkin on tehnyt enemmän maaleja, 92 kappaletta. Kannoilla ovat samalla ajanjaksolla 84 kertaa osuneet Nikita Kutsherov ja Auston Matthews.

Patrik Laine oli median syleilyssä satumaisen iltansa jälkeen: (artikkeli jatkuu videon jälkeen)

Patrik Laine: Kyllä tässä vähän tyytyväinen voi olla 4:42

Suomalaisten sisäisessä vertailussa Laine on kovaa valuuttaa. Eilisen hattutempun myötä Laine on neljänneksi eniten maaleja tehnyt suomalainen aktiivipelaaja.

Edellä ovat Mikko Koivu (936 ottelua, 195 maalia), Valtteri Filppula (888 ottelua, 172 maalia) ja Aleksander Barkov (341 ottelua, 102 maalia). Jussi Jokista ei tälle listalle lasketa, sillä hän ei ole tällä hetkellä aktiivipelaaja missään. Jokinen on tehnyt NHL:ssä 191 maalia.

Kaikkien aikojen suomalaismaalitilastossa Laine on jo sijalla 26. Kärki on Teemu Selänne 684, Jari Kurri 601 ja Olli Jokinen 321. Tällä maalitahdilla 20-vuotias Laine on Jokisen kannassa jo alle kolmikymppisenä.

Laine jo hattutemppujen suomalaista eliittiä

Hattutemppujen määrässä Laine on vielä korkeammalla. Eilinen kolmen maalin ilta oli hänelle viides NHL:ssä. Parempaan ovat pystyneet vain Kurri (23), Selänne (22) ja Jokinen (7). Laineen tavoin NHL:ssä hattutemppua viidesti ovat juhlineet Esa Tikkanen ja Petri Skriko.

Laineesta tuli eilen vasta historian toinen NHL-pelaaja, joka on tehnyt hattutempun Pohjois-Amerikan ulkopuolella pelatussa NHL:n runkosarjan ottelussa. Theo Fleury takoi tehot 3+2, kun Calgary pelasi San Jose Sharksia vastaan 20 vuotta sitten Tokiossa.

Lue myös:

    Uusimmat