Mielettömässä vireessä oleva jenkkihyökkääjä kiilasi Mikko Rantasen ohi pistepörssissä – takoo keskimäärin kolme pistettä per peli!

Colorado Avalanchen Mikko Rantanen putosi perjantain ja lauantain välisenä yönä jääkiekon NHL:n pistepörssissä alaspäin, kun Chicago Blackhawksin tähtipelaaja Patrick Kane nakutti kaksi maalia Buffalo Sabresia vastaan. Kane on ollut viime otteluissa uskomattomassa lennossa.

Kane teki perjantaina illan avausosumansa toisessa erässä ja onnistui toistamiseen vain pari minuuttia ennen loppua. Blackhawks voitti ottelun 7-3, ja tehoilta nosti laiturin pistepörssissä Rantasen ohi.

Rantanen on tehnyt 50 ottelussa 23+51=74 pistettä, mikä oikeuttaa pistepörssin nelossijaan. Calgary Flamesin Johnny Gaudreaulla on yhtä paljon pisteitä kuin suomalaisella, mutta suurempi maalimäärä (29) nostaa hänet kolmanneksi.

Kahdettatoista kauttaan Chicagossa pelaava Kane nousi puolestaan piste- ja maalipörssin toiselle sijalle. Jenkkihyökkääjä on ollut viime aikoina hirmuvireessä, sillä viimeisen viiden pelin pistesaldo on  huimat 6+9=15. Hän on siis tehnyt viime viikkoina keskimäärin kolme pistettä ottelua kohden.

Kane on tehnyt tällä kaudella 51 ottelussa tehot 31+44=75.

Rantanen keikkui alkukaudesta pitkään tilastokärkenä ja on edelleen kärjen tuntumassa. Pistetahti ei ole hyytymään päin, sillä hyökkääjä jäi tammikuun kymmenessä ottelussa vain kolmesti pisteittä.

Piste- ja syöttöpörssin kärkipaikkaa pitää hallussaan Tampa Bay Lightningin Nikita Kucherov, joka on iskenyt 51 mittelössä 22 maalia ja syöttänyt 57 osumaa (79 tehopistettä). Alexander Ovechkin johtaa maalipörssiä 37 kihauksella.

Huomenta Suomen Tulosruutu 31.1.2019 0:59
Videolla NHL-raportti Sami Vatasen aivotärähdyksestä.