Hirmuajan tehnyt sprintteri harjoitteli videolla dopingvalmentajan kanssa – teki lyhyessä ajassa valtavan tulosparannuksen

Sveitsiläislehti Basler Zeitung kertoo 100 metrin juoksun Euroopan ennätyksen tehneen jamaikalaisen Alex Wilsonin harjoitelleen dopingin takia elinikäisen toimitsijakiellon saaneen maanmiehensä Ray Stewartin kanssa. Se julkaisi sittemmin poistetun videon kaksikosta.

Wilson teki sunnuntaina Yhdysvalloissa 100 metrin Euroopan ennätyksen 9,84. Hän oli parantanut aikaansa yli puolella sekunnilla kolmen viikon aikana. Kisapaikalla ei ollut minkäänlaista systeemiä varaslähtöjen seuraamiseksi, mikä kyseenalaisti Wilsonin hirmupyrähdyksen. Hän juoksi myös 200 metrillä kovan ajan 19,89 ja paransi vajaassa kolmessa viikossa aikaa yli sekunnilla.

Sveitsiläislehden julkaisemalla videolla näkyy, kun Jamaikan legendaariseksi Raymond Stewartiksi jakokentässä kuvailtu mies ohjeistaa Wilsonia juoksemisessaan. Tekstissä sanotaan myös, että Stewart teki Wilsonille harjoitteita.

Olympiahopea- ja kaksinkertainen MM-mitalisti Stewart sai vuonna 2010 elinikäisen toimitsijakiellon. Hän oli toimittanut urheilijoille kiellettyjä aineita. Wilson kielsi tuntevansa Stewartia.

– Olin harjoittelemassa Las Vegasissa, kun Stewart oli pelaamassa jalkapalloa nurmella. Valmentajani kysyi minulta, että tunnenko häntä. Vastasin, että en. Hän kertoi minulle sitten, että hän oli ensimmäinen jamaikalainen, joka juoksi 100 metriä alle 10 sekunnin. Ehkä hänellä on jotain vinkkejä, Wilson sanoi Basler Zeitungille.

Pikajuoksija totesi, että ei olisi ollut tekemisissä Stewartin kanssa, jos oli tiennyt hänen taustastaan.

– En tuntenut häntä enkä tiennyt mitään, Wilson lisäsi.

Kansainvälisen yleisurheiluliiton säännöissä sanotaan, että ammattilaisurheilijoiden on kiellettyä työskennellä elinikäisen toimintakiellon saaneiden valmentajien kanssa. Liitto ei olisi todennäköisesti löytänyt videota, ellei Wilson olisi juossut Euroopan ennätystä. 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja