100 metrin hirmuaika huijausta? Euroopan ennätyksen juosseen urheilijan ihmeparannus kummastuttaa

Sveitsiläisjuoksija Alex Wilsonin kerrotaan juosseen sunnuntaina uuden 100 metrin Euroopan ennätyksen 9,84. WIlsonin tulostason ihmeparantuminen kuitenkin kummastuttaa.

Yhdysvaltojen Mariettassa juostu aika rikkoo Francis Obikwelun ja Jimmy Vicaut'n aiemman Euroopan ennätyksen 9,86. Wilson oli aiemmin juossut tällä kaudella ajat 10,54, 10,52, 10,66, 10,46, 10,39 ja 10,38. Viimeisimmästä on aikaa kolme viikkoa. Tulosparannus olisi ollut tuolla aikavälillä yli puolen sekunnin luokkaa.

30-vuotiaan Wilsonin aiempi ennätys oli vuodelta 2019. Hän juoksi tuolloin ajan 10,08. Sveitsin yleisurheiluliitto ylisti Wilsonin suoritusta sosiaalisessa mediassa. Vicaut'ta muiden muassa valmentava Rana Reider ei sulattanut tulosta.

– Tiedämme sadan prosentin varmuudella, että tämä ei ole totta, Reider kirjoitti.

Ranskalaislehti L'Equipe jakoi juoksusta videon, jolla näkyy, että paikalla ei ollut minkäänlaista systeemiä lähtöjen seuraamiseksi. Tämän vuoksi varaslähtöä ei välttämättä huomattaisi. Lehti kirjoittaa, että tuloksen hyväksymiseksi, tulisi paikalla olla lähtöjen seurantasysteemi. Tulos oli kuitenkin lisätty Kansainvälisen yleisurheiluliiton tilastokantaan.

Wilson olisi juossut samana viikonloppuna 200 metrillä kovan ajan 19,89. Hänen edellinen tilastonoteerauksensa 200 metriltä oli vajaan kolmen viikon takaa ja se oli yli sekunnin hitaampi (20,98).

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja