Törkeä tapaus podcastissa – sprintterihuipun ulkomuotoa kommentoitiin hätkähdyttävin sanoin

200 metrin juoksun edelliset kaksi naisten maailmanmestaruutta voittaneen Shericka Jacksonin ulkomuotoa ruodittiin törkein sanoin Raes Take TV -kanavalla. Jackson reagoi kommentteihin Norjan yleisradioyhtiö NRK:n haastattelussa.

Jamaikalainen Jackson voitti viime vuonna 200 metrin maailmanmestaruuden ajalla 21,41, jolla hän jäi vain 0,07 sekuntia maailmanennätyksestä.

Tuoreeltaan tahti on ollut vaisumpaa. Jackson voitti toukokuussa Marrakeshin Timanttiliiga-kilpailun ajalla 22,82 ja sijoittui torstaina Oslossa viidenneksi kellotuksella 22,97.

Jacksonin Marrakesh-suoritusta ruodittiin hävyttömästi YouTuben Raes Take TV -podcastissa. Georgian osavaltionyliopistossa valmentajana toimiva Lamont Johnson sanoi, että "näytti kuin hän olisi juossut 22,8 repun kanssa".

– Hän näytti siltä kuin hän olisi juuri lähtenyt Magic Citystä (strippiklubi). Hän on paksumpi kuin ylitäytetty matkalaukku, hän näytti avaamattomalta sipsipussilta ja täydeltä roskapussilta, Johnson latoi.

Keskustelussa olivat mukana myös entiset huippuaiturit, MM-hopeamitalisti James Carter ja kaksinkertainen olympiavoittaja Angelo Taylor. Juontaja Rae Edwards näytti jaksossa kuvan, jossa Shericka Jacksonin kasvot olivat hänen mielestään viime kautta pyöreämmät.

Lamont Johnson sanoi useaan otteeseen Jacksonin paisuneen suureksi. 

Media mursi kerran

Aiemminkin urallaan arvostelua saanut Jackson ei ollut yllättynyt saamistaan kommenteista. Hän sanoi NRK:lle, ettei tunne häntä kommentoineita henkilöitä, eivätkä nämä myöskään voi tuntea Jacksonia hänen näkemyksensä mukaan kovin hyvin.

– Jos valmentajani tai läheiset ystäväni eivät sano niin, on epätodennäköistä, että joku minulle tuntemattomasta podcastista vaivaisi minua, Jackson kertoi.

Hän avasi median murtaneen hänet kerran, vuonna 2021, kun hän ei vielä tiennyt, miten suhtautua siihen. Jackson oli jäänyt yllättäen alkueriin Tokion olympialaisten 200 metrillä löysäiltyään loppumetreillä.

"Jos tulet kommentoimaan suoraan profiileihini, estän sinut"

Jackson on aiemmin kertonut myös lapsuutensa olleen vaikea. Hän sanoi kasvaneensa ilman rakkautta ja olleensa masentunut.

Vuosien varrella Jacksonin itsetunto ja -varmuus ovat kohentuneet. Hän pohti Raes Take TV:n sanomisia niin, että moiset kommentit voivat vaikuttaa muihin, mutta eivät häneen.

– Minä olen minä ja tiedän, milloin painan liikaa. Tällä hetkellä en ole 21,40:n kunnossa, Pariisin olympialaisiin huippukuntoa tähyävä jamaikalainen totesi.

Jacksonin mukaan häntä ei voi murskata henkisesti mitenkään.

– Jokaisella on vapaus ilmaista mielipiteensä, mutta jos tulet kommentoimaan suoraan profiileihini, estän sinut, koska en aio palata siihen, missä olin. Olen liian vanha siihen. Täytän heinäkuussa 30 vuotta. 30 vuotta!

Jacksonilla on 200 metrin kahden henkilökohtaisen maailmanmestaruuden lisäksi kaksi viestimaailmanmestaruutta. Olympiakullan hän on voittanut vuonna 2021 Tokiossa 4 x 100 metrin viestissä.

Lue myös:

    Uusimmat