Mainos

Hindupuolue johtaa Intian vaalien ääntenlaskua

Intian puolueet alkoivat tänään etsiä uusia liittolaisia päästäkseen valtaan, kun varmistui, ettei mikään puolue pysty muodostamaan hallitusta yksin tai tähänastisine liittolaisineen.

Oikeistolaisen hindupuolueen BJP:n ja sen liittolaisten ennustettiin alkuillasta saavan noin 250 parlamenttipaikkaa. Tämä ei riitä ehdottomaan enemmistöön, mihin vaaditaan 272 paikkaa. BJP uskoi kuitenkin löytävänsä helposti uusia liittolaisia ja kykenevänsä muodostamaan Intiaan vakaan hallituksen.

Keskustalaisen kongressipuolueen ja sen tukiryhmien ennustettiin saavan vain noin 172 paikkaa, vaikka valtavat ihmisjoukot olivat osallistuneet puolueen johtajan Sonia Gandhin vaalitilaisuuksiin.

Kongressipuolue ja Yhteisrintama maan johtoon?

Kukaan tarkkailija ei kuitenkaan pitänyt kongressipuolueen hallitukseenpääsyä mahdottomana, sillä kongressipuolueen, sen liittolaisten sekä edellisen hallitusryhmittymän Yhteisrintaman (UF:n) ennustettu yhteenlaskettu äänimäärä on hyvin lähellä vaadittuja 272:ta ääntä. Yhteisrintaman ennustettiin saavan 98 paikkaa. Kaikkiaan parlamenttiin valitaan 545 edustajaa.

Kongressipuolue ja Yhteisrintama kertoivat jo tänään olevansa valmiit neuvottelemaan hallitusyhteistyöstä hindunationalistien pitämiseksi poissa vallasta. Alustavat keskustelut asiasta on kongressipuolueen edustajan mukaan jo aloitettu. Intian sanomalehdet pitivät kuitenkin myös yhtä mahdollisena, että maahan on tulossa hindupuolueen johtama kokoomushallitus. Lehdet ennustivat kuitenkin kiivaita neuvotteluja, ennen kuin hallituskokoonpano on selvillä.
(STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.