Obamalle ja Clintonille lähetetty postissa pommi, myös CNN:n toimitus evakuoitu – rakennuksesta löydettiin valkoista jauhetta sisältävä kirje ja räjähde

0:45

Yhdysvaltain presidentille Barack Obamalle on lähetetty räjähde, kertoo New York Times

Salaisen palvelun mukaan myös entisen ulkoministerin Hillary Clintonin toimistoon on lähetetty räjähteen sisältävä posti.

Myös CNN:n toimituksen sisältävä Time Warner -rakennus on evakuoitu New Yorkissa epäilyttävän kirjelähetyksen vuoksi. New Yorkin poliisi kehoitti rakennuksen lähistöllä asuvia ihmisiä hakeutumaan suojaan ja julisti alueelle hätätilan. Myöhemmin räjähdepaketti saatiin turvallisesti poistettua rakennuksesta turvallisesti.

New Yorkin viranomaisten mukaan CNN:n toimistorakennuksesta poistettiin valkoista jauhetta sisältävä kirje ja omatekoinen räjähde.

Myös demokraattiedustaja Debbie Wasserman Schultzin toimistolla tutkitaan epäilyttävää lähetystä, kertoo The Guardian. Ei ole vielä varmaa, liittyykö Wasserman Schultzille lähetetty paketti muihin kirjepommeihin. 

Räjähteet löydettiin ennen toimittamista

Salaisen palvelun henkilökunta oli löytänyt rutiinitarkastuksissaan sekä Obamalle että Clintonille lähetetyt räjähteet ennen niiden toimittamista vastaanottajilleen. Asian tiimoilta on käynnistetty täysimittainen rikostutkinta.

Yhdysvaltain turvallisuusviranomaisten mukaan eri paikkoihin lähetetyissä pommeissa oli samankaltaisia rakenteita.

Aikaisemmin Reuters uutisoi, että yksi pommi olisi lähetetty myös Valkoiseen Taloon. Nyt uusi lähde kertoo Reutersille, ettei tällaista kirjettä olisi sinne tullut.

Viranomaisten mukaan kyseessä olivat samankaltaiset räjähteet, jollainen löydettiin miljardööri George Soroksen kotoa maanantaina. Soroksen tapauksessa räjähde oli noin 15 senttiä pitkä piippu, joka oli täytetty räjähtävällä aineella.

Juttu päivittyy.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja